doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Meghan Markle en prins Harry verliezen ongeboren kindje

In een opiniestuk in The New York Times onthult de hertogin dat ze een miskraam heeft gehad.
.
meghan harry

In The New York Times doet Meghan Markle een hartverscheurende onthulling. De hertogin heeft een miskraam gehad. Ze omschrijft het moment waarop ze zich realiseerde dat er iets niet in orde was in een opiniestuk. "Het was een ochtend in juli die net zo normaal begon als iedere andere dag: ontbijt klaarmaken, de honden voeren", begint Meghan haar verhaal.

"Nadat ik Archies luier had verschoond, voelde ik een scherpe kramp. Ik viel op de grond met hem in mijn armen en neuriede een slaapliedje om ons allebei kalm te houden. Het vrolijke melodietje stond in schril contrast met mijn gevoel dat er iets niet klopte. Ik wist, terwijl ik mijn eerstgeboren kind vasthield, dat ik mijn tweede kind aan het verliezen was."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Ziekenhuis

Meghan beschrijft ook het moment in het ziekenhuis, waar ze samen met prins Harry naartoe was gebracht. Daar werden haar vermoedens over de miskraam bevestigd. "Uren later lag ik in een ziekenhuisbed en hield ik de hand van mijn man vast. Ik voelde de klamheid van zijn handpalm en kuste zijn knokkels, nat van onze tranen. Terwijl ik naar de koude, witte muren staarde, werden mijn ogen glazig. Ik probeerde me voor te stellen hoe we hier weer uit zouden komen."

Steun bieden

De hertogin deelt haar verhaal in de hoop dat het een steun kan zijn voor andere vrouwen die hetzelfde mee hebben gemaakt. "Het verliezen van een kind betekent het dragen van een bijna ondraaglijk verdriet dat door velen wordt ervaren, maar waarover weinig wordt gesproken. Door in gesprek te gaan en onze pijn te delen, zetten we de eerste stap naar genezing."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws