doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Even binnengluren: Kerstig kijkje in het paleis van de Deense royals

De Deense koninklijke familie deelt foto's van de uitbundige kerstversiering in het paleis.
.
deense royals

De Deense royals gaan all out deze kerst en we kunnen ze geen ongelijk geven. Op de Instagram-pagina van de koninklijke familie uit Denemarken werden feestelijke foto's gedeeld van de uitbundige decoraties in Amalienborg.

Amalienborg is het winterverblijf van de Deense koninklijke familie. Het bevindt zich in Denemarken en is voornamelijk ingericht volgens de rococo-stijl. De grote binnenplaats bevat een monument van de stichter van Amalienborg: Koning Frederik V. De gebouwen van het paleis werden gebouwd omstreeks 1750. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Vier festive verblijven

Het paleis wordt gekenmerkt door haar vier bijna identieke gebouwen, die rond het achthoekige plein staan opgesteld. Leuk detail: de paleizen zijn vernoemd naar vier Deense vorsten, namelijk: Christian VIII, Frederik VIII, Christian IX en Christian VII. Koningin Margrethe II woont in paleis Christian IX in de zuidelijke vleugel. En het moge duidelijk zijn dat de Deense royals geen gebrek aan festive cheer hebben op donkere winterdagen. De foto's van de decoraties lijken namelijk rechtstreeks uit een Disney-sprookje te komen.

De Oranjes

Hoe Willem-Alexander en zijn gezin er dit jaar bijzitten tijdens de feestdagen, weten we (nog) niet. Wel heeft het Koninklijk Huis een video gedeeld van het optuigen van de kerstboom bij Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning. Heeft 'ie in ieder geval een gezellig uitzicht.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws