Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Vegan citroencake met cranberries van Miljuschka

Op zoek naar een klapper van een kerstafsluiter? Voilà!

citroencake Miljuschka flora plant

Op zoek naar een klapper van een kerstafsluiter? Voilà! Een vegan citroencake met cranberries van Miljuschka.

In samenwerking met Flora Plant bedacht tv-kok Miljuschka een heerlijk, plantaardig kerstdiner (meer recepten volgen nog op beaumonde.nl). Is de citroencake iets voor jou?

Ingrediënten

12 personen | 50 minuten

  • 100 gr Flora Plant, ongezouten plus extra om in te vetten, zacht op kamertemperatuur
  • 275 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 citroen, rasp plus sap
  • 125 gr verse cranberries
  • Voor de icing: 150 gr poedersuiker / 1/2 eetlepels citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Vet een cakeblik van 25 cm in met Flora Plant en bekleed met bakpapier.
  3. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en citroenrasp in een kom. Voeg de Flora Plant, citroensap en 170 ml koud water toe. Meng dan tot het glad is. Roer de hele cranberry’s erdoor.
  4. Giet het mengsel in de klaarstaande vorm. Bak dit 50-55 minuten of totdat een houten prikker er schoon uitkomt.
  5. Laat 10 minuten afkoelen in het bakblik. Haal er dan uit en laat verder afkoelen op een cakerek.
  6. Voor de icing doe je de poedersuiker in een kommetje. Meng het met net genoeg citroensap tot het dik genoeg is om over de cake te gieten. Niet te dun, dan loopt het er net zo hard weer af.

Serveren met cranberry compote is altijd een goed idee! Enjoy!

Misschien ook voor jou:
Dit gezonde ritueel laat je van binnenuit stralen
Food & health
  • Flora Plant