doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Deze royal was wél blij met hoe ze in The Crown werd neergezet

Hoe leuk! Zweedse royals krijgen hun eigen 'The Crown'

Er is een dramaserie over het leven van koning Carl Gustaf in de maak.
.
koning Carl Gustaf koningin Silvia

Na het daverende succes van The Crown kunnen andere koningshuizen niet achterblijven. Tenminste, dat vindt de Zweedse omroep TV4. De zender werkt nu aan een dramaserie over koning Carl Gustaf.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Het leven van Carl Gustaf

Het filmen van een serie à la The Crown – een historisch drama waarin het leven van de royals centraal staat – wil de Zweedse omroep TV4 nog eens dunnetjes overdoen. Ditmaal uiteraard met z'n eigen vorst, koning Carl Gustaf XVI, als middelpunt. De nog titelloze serie moet het levensverhaal gaan vertellen van de huidige koning (geboren in 1946), vervlochten met de belangrijke historische gebeurtenissen die hij van dichtbij heeft meegemaakt.

De schrijfster van de serie, Åsa Lantz, erkent dat er in het algemeen misschien maar weinig bekend is over Carl Gustaf, maar dat zijn leven voldoende materiaal biedt om een prachtscenario te schrijven: "Over andere koningen en koninginnen wordt gezegd dat ze een grote invloed op de wereld hebben gehad. Bij onze koning is dat anders. Het krijgt internationaal niet zo veel aandacht, maar het is minstens zo dramatisch en fascinerend en voor velen van ons totaal onbekend."

The King's Speech

Naast de overduidelijke overeenkomsten met The Crown wordt de serie door de makers ook wel vergeleken met de film The King's Speech. Die film vertelt het verhaal van king George, de vader van Queen Elizabeth, die tegen zijn zin in koning moet worden na het aftreden van zijn broer.

"Ik heb persoonlijk niet veel op met het koningshuis, maar ik weet nog goed dat ik het idee voor het scenario onder ogen kreeg tijdens een vlucht. Ik moest huilen toen ik het las omdat het zo sterk was", vertelt Josefine Tengblad, hoofd dramaseries bij TV4, aan Variety. "Het is een beetje zoals The King's Speech, omdat het ook iemand laat zien die klaargestoomd moet worden voor iets wat hij niet is."

De serie wordt in samenwerking met streamingsdienst C More gemaakt en er schijnen nu al meerdere seizoenen op de planning te staan. Voor wie zich al verheugt op een goede dosis royal drama (en fashion, uiteraard): het is helaas nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws