Met deze simpele stappen bescherm jij je decolleté tegen veroudering

Terwijl we ons alom zorgen maken over de status van ons gezicht, is het verzorgen van ons decolleté net zo belangrijk!

Terwijl we ons alom zorgen maken over de status van ons gezicht, is het verzorgen van ons decolleté net zo belangrijk!

Waarom, zou je denken? Niet alleen je gezicht wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen van buitenaf en de UV-straling van de zon, maar ook je decolleté en hals. Eerstgenoemde factoren kunnen bijdragen aan de veroudering van la peau. Je leest hieronder hoe je dit kunt voorkomen met een paar handige tips.

Decolleté beschermen tegen veroudering

“De huid rondom je hals is fijner van structuur. Omdat er weinig talgklieren voorkomen – die zorgen voor bescherming – is dit gedeelte van de huid niet goed beschermd. Daarnaast is het decolleté van nature droger en zullen daar sneller fijne lijntjes opduiken,” schrijft Amy van Mooi Verouderen. En tja, wat kun je er tegen doen? Eigenlijk heel simpel: door je decolleté en hals mee te nemen in je dagelijkse routine. Maar hoe doe je dat?

  • Reinigen: net als bij je gezicht is het heel belangrijk om je decolleté goed schoon te maken. Reinig eerst je gezicht en nek van restjes make-up en scrub daarna eens per week. Doe dit zachtjes om de bovenste huidlaag niet te beschadigen. Masseer met ronde bewegingen je huid voor een paar minuten. Zo verwijder je dode huidschilfers en is je huid weer superzacht.
  • Hydrateren: door je decolleté goed te hydrateren, zorg je ervoor dat de huid soepel blijft en minder snel fijne lijntjes zal vertonen. Je dagelijkse dag- en nachtcrème is hiervoor geschikt, maar menig (online) drogist heeft een crème speciaal voor je decolleté in de schappen liggen. “Breng de crème in ronddraaiende bewegen aan op de huid zodat je de bloedcirculatie aan het werk zet.”
  • Zonbescherming: zonlicht is de boosdoener van huidveroudering. Daarom is het heel belangrijk om je decolleté te beschermen tegen veroudering. En óók als de zon niet schijnt: als je huid bloot ligt kan UV-straling je huid bereiken.

Zullen we de hals en decolleté vanaf nu dan maar gaan betrekken in onze beautyroutine?

Bron: Margriet, Mooi Verouderen | Beeld: iStock

Laatste nieuws