Exclusief! Nick Schilder: ‘Mijn vrouw is de liefde van mijn leven’

“Ik hou gewoon van mooie dingen, maar ik moet er wel rekening mee houden dat ik 37 ben en geen rapper.”

Hij vervloekt het af en toe, maar Nick is een grootverbruiker van kleding. En dan het liefst van exclusieve merken. “Ik hou gewoon van mooie dingen, maar ik moet er wel rekening mee houden dat ik 37 ben en geen rapper.”

Nick Schilder (9 november 1983) zingt en schrijft sinds z’n 17de nummers met Simon Keizer. Als Nick & Simon scoorden ze veel hits, waaronder onlangs ‘Oostenwind’ van hun nieuwste album ‘NSG’, dat is geïnspireerd op hun idolen: Simon & Garfunkel. Nick is ook presentator (‘Beste zangers’), jurylid (‘The voice’) en schaker (KNSB-rating van zo’n 2.000). Hij is getrouwd met Kirsten, met wie hij twee dochters en een zoon heeft: Nikki (9), Julian (8) en Jackie (3). Ze wonen in Volendam.

De altijd heerlijke Dolly Parton zei ooit: ‘Het kost veel geld om er zo goedkoop uit te zien.’ Welk ‘groot onderhoud’ heb jij nodig?

“Ik heb voor het eerst een volle baard laten staan. Dat is eigenlijk een statement van niet-ijdel zijn: fuck de verzorging, ik ga me niet elke dag scheren. Maar ik zat gisteren nog een hele middag in de stoel bij de barbier – en dat was alleen voor mijn baard. Je moet de lijn strak houden, de overloop van kort naar iets langer reguleren, de juiste olie gebruiken. Voor een baard moet je dus echt ijdel zijn. Verder doe ik niet veel. In het verleden ging ik wel eens naar de schoonheidsspecialiste en ik ben een sucker voor massages. Dat doe ik elke week, ook omdat ik vier of vijf keer per week sport: krachttraining en racefietsen. Cosmetische ingrepen heb ik nog niet laten en hoeven doen, maar ik sluit voor de toekomst niets uit. Liefst wel subtiel, dat je het niet ziet.”

Wie of wat is de grootste liefde in je leven?

“Simpel, dat is Kirsten, mijn vrouw. Ik was vrij jong toen we iets met elkaar kregen, 21 jaar, en daarvoor had ik maximaal drie weken iets met meisjes gehad. Maar vanaf het eerste moment dat ik haar ontmoette, heb ik het gevoel gehad dat we bij elkaar horen. Om me heen zie ik veel stellen uit elkaar gaan. Ik kan me veel dingen voorstellen, maar echt niet dat wij ooit uit elkaar gaan.”

Waaraan verkwist je geld?

“Kleding. Dat vervloek ik soms, maar ik heb het nodig voor mijn werk. Ik moet goed en gevarieerd voor de dag komen. Maar ik vind het zo stom van mezelf dat ik sommige kleding leuk vind, omdat het van een bepaald merk is. Ik heb een zwak voor de kleding van Rhude en de sneakers van Yeezy, het label van Kanye West. Ze worden in een beperkte oplage uitgebracht, wat ze heel schaars maakt, zeker in mijn maat 49. Dat zijn heel dure merken, maar ik ben ook gehecht aan toegankelijkere Scandinavische merken, zoals Filippa K. Ik hou gewoon van mooie dingen, maar ik moet er wel rekening mee houden dat ik 37 ben en geen rapper.”

Wat is je meest geliefde bezigheid?

“Naast muziek is dat schaken. By far. Ik ben er opnieuw verliefd op geworden in de coronaperiode. Toen alles wegviel, ook de tv-producties, dacht ik: ik heb een stip aan de horizon nodig. Je hebt bij online schaken een rating en niveau, waarbij 2.300 staat voor de meestertitel. Dat is mijn doel, maar eerst wilde ik de 2.100 aantikken. Ik ben serieus met een studieplan aan de slag gegaan, waar ik elke dag drie kwartier aan besteed. Hoe meer je van schaken weet, hoe mooier je het gaat vinden. Je kunt er echt in verdrinken. Als ik een goede partij speel, dan kan ik daar net zo van in vervoering raken als wanneer ik naar een opera luister.”

Bron: Fleur Baxmeier | Beeld: Bop Mulder

Laatste nieuws