De gezondheid van prins Philip (99) wankelt al jaren

Prins Philip is dinsdag opgenomen in het ziekenhuis, nadat de 99-jarige hertog onwel werd.

Prins Philip vertoont de laatste jaren meer en meer sporen van ouderdom en slijtage.

De 99-jarige (!!) is afgelopen dinsdag opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel werd, laat een woordvoerder van Buckingham Palace weten. Verwacht wordt dat de prins dit keer enkele dagen opgenomen wordt, ter observatie en om uit te rusten. Volgens een bron rond de koninklijke familie heeft de opname niets te maken met corona. De koningin verblijft vooralsnog in Windsor Castle.

Dat de gezondheid van de hertog al jaren aan het wankelen is, is geen geheim. De hertog heeft de afgelopen jaren regelmatig een ziekenhuis bezocht en er een nachtje gelogeerd. In 2008 werd Philip, voor een van de eerste keren in langere tijd, in het ziekenhuis opgenomen. Toen bracht hij er drie dagen door, nadat hij ziek was geworden door een infectie op zijn borst. In 2011 onderging Philip een hartoperatie, toen hij een verstopte kransslagader bleek te hebben.

Door de kwakkelende gezondheid van de prins is dan ook in 2017 een punt gezet achter zijn koninklijke loopbaan en is hij met pensioen gegaan. Zijn zoon, kroonprins Charles, heeft zijn stokje overgenomen en vult geregeld zijn plek in naast koningin Elizabeth tijdens, bijvoorbeeld, het verwelkomen van gasten bij staatsbezoeken.

Je zou denken dat een gepensioneerde prins het rustig aan zou doen. Niet bleek minder waar: de hertog van Edinburgh werd meerdere malen opgenomen in het ziekenhuis: hij kreeg een nieuwe heup en hij werd behandeld voor “een aandoening waarvan bekend was dat hij die had” én was ook nog eens betrokken bij een verkeersongeluk. Wat uiteindelijk zijn schuld bleek te zijn waarna hij vrijwillig zijn rijbewijs inleverde.

Hopelijk loopt de prins binnen een mum van tijd het ziekenhuis uit en zit hij weer gezellig thee te leuten met Liz.

Bron: Buckingham Palace, Vorsten, Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws