doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Dit is het verhaal achter de iconische 'revenge dress' van prinses Diana

Makers van The Crown: 'Meghan en Diana hebben heel veel overeenkomsten'

"Een mooie, jonge prinses die liefde en acceptatie probeert te vinden binnen de familie..."
Diana en Meghan

Voor het vierde seizoen van The Crown dook scenarioschrijver Peter Morgan in het leven van prinses Diana. Daarbij viel het hem op dat hetzelfde verhaal zich nog een keer afspeelde – onder zijn eigen ogen. "Het is onmogelijk om de parallellen met Meghan Markle en Harry niet te zien."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Eigen agenda

Seizoen vier van ieders favoriete koningshuisserie zorgde voor een nieuwe piek in de populariteit van wijlen Lady Di. Veel kijkers van The Crown zal niet zijn ontgaan dat Diana's moeizame pogingen om zich naar de wensen van het Koninklijk Huis te schikken, verdraaid veel weg hebben van hertogin Meghans strubbelingen met het leven als royal.

"Wanneer je een mooie, jonge prinses moeite ziet doen om liefde en acceptatie binnen de familie te vinden, dan zijn de paralellen duidelijk, dan schrijven de paralellen zichzelf", aldus Peter Morgan in een interview met Vanity Fair.

"Als je de koninklijke familie binnenkomt met een eigen agenda – of als je binnenkomt en contact maakt met het publiek op een manier die de wijze waarop de koninklijke familie normaal gesproken contact heeft met het publiek, dreigt te veranderen – dan is dat iets ongemakkelijks voor beide partijen."

Morgan vervolgt: "De enige manier waarop dat werkt, is als iemand binnenkomt en onzichtbaar wordt, en als het ware settelt voor een nederig leven naar de plichten van de kroon. Diana had moeite om zich aan het instituut aan te passen op een manier die veel paralellen vertoont met Meghan en Harry."

"Historisch gezien is het een enorm levendig verhaal, maar het maakt ook duidelijk waar we vandaag de dag zijn."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws