De regel van de Queen die alle vrouwelijke royals moeten volgen

De koninklijke etiquette kent geen uitzonderingen.

Zomaar de trap aflopen in het bijzijn van de Queen zit er niet in. Houd altijd je kin recht en je titel in gedachten!

Specifieke volgorde

Queen Elizabeth houdt er een strikte etiquette op na wat traplopen – en menig andere alledaagse zaken – betreft. Alle vrouwelijk royals in haar gezelschap moeten bij het neerdalen van de traptreden namelijk op volgorde van koninklijke rang lopen. Dat betekent dat de Queen moet worden gevolgd door Camilla, hertogin van Cornwall, en Catherine, hertogin van Cambridge.

En aan het traplopen zelf gaat ook een koninklijke training vanaf. Alle dames moeten namelijk hun kin parallel aan de grond houden en zéker niet hun hoofd buigen om te kijken of hun hakjes wel goed op de volgende trede landen. Een beetje steun van de trapleuning is daarbij wel geoorloofd, mits het bij een lichte aanraking blijft. Het mag niet lijken alsof ze zonder de leuning hun evenwicht zouden verliezen.

Royal dinner party

Ook iedereen die aanschuift voor een koninklijk diner moet rekening houden met een bijzonder regeltje. Zo mogen er nooit dertien mensen tegelijk aan tafel zitten. Niet omdat de Queen zelf zo bijgelovig is, maar voor het geval er gasten zijn die dit unlucky number wel heel serieus nemen.

Daarnaast mag in geen van de gangen knoflook worden verwerkt. Hare Majesteit zou hier namelijk 'geen fan' van zijn, en de gasten zijn er op die manier in ieder geval van verzekerd dat hun gesprekpartner een frisse adem heeft.

Bron: Woman and Home, Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws