Zo creëer je een romantische smokey eye in een handomdraai

Ga van een zachte, maar zoete look voor overdag naar sexy after-dark vibes voor ’s avonds.

Ga van een zachte, maar zoete look voor overdag naar sexy after-dark vibes voor ’s avonds.

Aan de hand met dé Tips & Tricks van make-up goeroe Huda Kattan leggen wij je in een handomdraai uit hoe je de perfecte smokey eye creëert.

  1. Voor een zachte look voor overdag bouw je een lichte basis op met de krijtachtige, matte tinten. Breng vervolgens een van de glanzende tinten aan over de oogleden door gebruik te maken van je vinger, een plat penseel of sponsapplicator voor een mooie, maar subtiele chocolade-achtige finish.
  2. Als je een zachte, subtiel glanzende finish wilt breng je de metallic en shimmer tinten aan door de tinten aan te zetten met een dicht, plat kwastje en zachtjes te vervagen.
  3. Als je op zoek bent naar een krachtiger kleureffect, breng dan een laagje metallic aan door het pigment stevig met je vingers op het ooglid te drukken. Of gebruik een vochtig kwastje of sponsje. Dit geeft een diepere en vollere dekking.
  4. Wanneer je de diepere tinten draagt is, blenden je vriend. Penselen zijn superbelangrijk voor het bereiken van een gladde finish op het ooglid, dus haal je tool kit tevoorschijn.
  5. Vergeet niet dat alle diepe tinten gewaagd en grafisch hoeven te zijn. Vervaag deze matte tinten met een zachte penseel om definitie en vorm te geven aan de ogen zonder het je make-up look te laten overheersen.
  6. De metallic tinten kunnen ook worden gebruikt op de onderste wimperlijn of in de binnenste ooghoeken voor een zachte, subtiele highlight die je ogen de hele dag groot en helder laten lijken.

Huda Kattan, founder en voorzitter van Huda Beauty, lanceert een mix van drie on-the-go oogschaduwpaletten met zoetbruine tinten van chocolade, toffee en karamel. Het nieuwe Brown Obessions trio bevat elk negen zachte tinten in vier texturen waaronder fluweelzachte poeders, intense metallics en crème shimmers. De nieuwe paletten heten: Chocolate Brown, Toffee Brown en Caramel Brown. De Brown Obsessions Eyeshadow Palettes zijn vanaf vanaf 31 maart verkrijgbaar bij ICI PARIS XL en The Beauty Editor en online via iciparisxl.nl en thebeautyeditor.com

Bron: Huda Kattan | Beeld: iStock (openingsbeeld)

Laatste nieuws