Prinses Märtha Louise verlaat thuisland voor de liefde

De prinses en haar sjamaan zetten de volgende stap in hun relatie.

Prinses Märtha Louise wil zodra Covid het toelaat haar boeltje pakken en met haar kinderen naar Amerika verhuizen.

Dat vertelt de Noorse prinses in het weekblad Verdens Gang. Märtha Louise ziet het niet langer zitten om zo ver van haar vriend, sjamaan Durek Verrett, te verblijven. Daarom is tijd om te gaan samenwonen.

“Hij is in Los Angeles, en nu weten we niet wanneer we elkaar weer zullen zien”, vertelt de prinses over haar grote liefde. Om dichter bij haar partner te zijn, staat er binnenkort een verhuizing op de planning. “Het is moeilijk om het nu te plannen door Covid, maar we gaan op den duur verhuizen. De kinderen gaan natuurlijk mee. We houden ons huis in Lommedalen, want we moeten een thuis hebben in Noorwegen.” Dochters Maud (17), Leah (15) en Emma (12) mogen dus ook heen en weer gaan pendelen tussen Oslo en L.A.

Naast haar thuisland zet de prinses ook haar titel zo af en toe opzij om samen te zijn met Durek. Het koningshuis moest namelijk even slikken toen Märtha Louise met een sjamaan thuiskwam. Koning Harald van Noorwegen heeft zekerheidshalve met zijn dochter afgesproken dat ze haar titel niet meer gebruikt voor de zweverige commerciële workshops die ze met Durek geeft; hij is verder welkom in het paleis als ’ie niet te hard zijn gebeden gaat ‘chanten’.

“Mijn vader zei als kind al tegen me dat je trouw moet zijn aan wie je bent, omdat mensen anders onmiddellijk door je façade heen zullen prikken – ik denk dat hij er wel een paar keer spijt van heeft gehad dat hij dat tegen me geeft gezegd,” aldus de prinses. “Ik zou samen moeten zijn met een CEO of een Lord of iemand met een hoge rang. Iets met een sjamaan hebben is vreselijk out of the box. Hier in Amerika staan ze er meer voor open, in Noorwegen is het zeer controversieel. It’s crazy“, liet ze eerder al weten.

Bron: Royal Central, Blauw Bloed, Ella Vermeulen | Beeld: Brunopress,

Laatste nieuws