doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Hoe was de relatie tussen prins Philip en Diana ├ęcht?

Zo bracht hertogin Kate een eerbetoon aan prins Philip en prinses Diana tijdens de uitvaart

Een zorgvuldige keuze van Kate.
Hertogin Kate begrafenis Philip

Tijdens de uitvaart van prins Philip afgelopen zaterdag droeg de hertogin van Cambridge – hoe kan het ook anders – zorgvuldige uitgekozen juwelen van de Queen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Parels van de Queen

De sieraden die Kate droeg komen allemaal uit het sieradenkistje van de Queen en verwijzen naar twee bijzondere mijlpalen van Elizabeth en Philip.

Het halssnoer met vier rijen parels en een diamanten gesp is gemaakt van parels die koningin Elizabeth ooit van de Japanse regering kreeg. Ze leende hem eerder al uit aan haar schoondochter, prinses Diana, toen zij in 1982 bij een van haar eerste staatsbezoeken koningin Beatrix ontving.

Kate droeg de choker voor zover bekend voor het eerst bij het 70-jarig huwelijksjubileum van Elizabeth en Philip. Door hem nu weer om haar hals te dragen, laat ze duidelijk zien dat ze stilstaat bij dit bijzonder lange huwelijk van haar schoon-grootouders en haalt ze de herinnering aan haar wijlen schoonmoeder naar boven.

Oorbellen en outfit

Ook met haar parelen oorbellen maakte Kate een gebaar naar het lange huwelijk van de Queen en prins Philip. Deze oorbellen kreeg Elizabeth namelijk in 1947 als huwelijkspresentje van de Hakim van Bahrein.

Verder was Kate uiteraard stijlvol maar sober in het zwart gehuld. De jurk die de hertogin van Cambridge droeg was van Roland Mouret. Bij het naar buiten gaan uit St. George's Chapel droeg ze een zware mantel van Catherine Walker.

Niet alleen door haar betekenisvolle sieraden wist Kate de aandacht te trekken. Na de plechtigheid troostte ze haar zichtbaar verdrietige schoonvader prins Charles met een kus op de wang. Ook leek ze de 'vredesduif' te zijn die prins William en prins Harry na de dienst met elkaar aan de praat kreeg – al lijkt het er vooralsnog niet op dat we van een verzoening tussen de broers kunnen spreken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws