Archie viert zijn tweede verjaardag: dit is waarom we alleen babyfoto’s te zien krijgen

Kunnen we nog een nieuw portret van de Sussex'jes verwachten vandaag?

Vandaag viert Archie, het zoontje van prins Harry en hertogin Meghan, zijn tweede verjaardag. De royal family laat van zich horen met felicitaties en foto's uit de oude doos.

Verjaardagsfoto’s

Waar royal fans vandaag eigenlijk op hoopten, was een gloednieuwe foto van de 2-jarige Archie. We zijn er inmiddels aan gewend dat een koninklijke verjaardag hét moment is dat we nieuwe portretfoto's te zien krijgen van de Queen en haar familie, maar tot nu toe blijft het stil rondom de Sussex'jes (we wachten geduldig af: in Californië is het natuurlijk nog een paar uurtjes eerder!).

De rest van de royal familie strooit wel alvast met felicitaties en haalt daarvoor wat foto's uit het archief.

Much loved

Ook na het opzienbarende Oprah-interview beloofde Queen Elizabeth dat Harry, Meghan en Archie much loved family members zouden blijven, dus de royals feliciteren respectievelijk hun achterkleinzoon/kleinzoon/neefje gewoon op social media. (Opvallend detail: Charles en Camilla deelden juist géén felicitaties toen twee van hun andere kleinkinderen, prins Louis en prinses Charlotte, onlangs hun verjaardagen vierden).

De Queen, prins Charles en prins William gebruiken bij hun felicitaties allemaal een foto van kort na de geboorte van Archie. Als baby dus, en niet als de peuter die hij nu is. De reden daarachter is dat deze babyfoto's zo ongeveer de enige officiële portretten van de kleine Windsor zijn. Zeer waarschijnlijk heeft de familie wel andere kiekjes van Archie, maar zijn ze gevraagd deze niet in het openbaar te gebruiken.

Privacy

Vorig jaar kwamen de Sussex'jes wel met een kort filmpje op Archie's eerste verjaardag, maar de kans is groot dat er vandaag geen nieuw beeldmateriaal verschijnt. Dit zou namelijk in strijd zijn met alles waar Harry en Meghan zich het afgelopen jaar zo hard voor hebben gemaakt: privacy voor hun gezin en een kans voor hun zoontje om buiten de schijnwerpers op te groeien.

“Ze hebben altijd gezegd dat Archie een privépersoon is en zich niet hoeft te houden aan royal tradities”, bevestigt ook koningshuisbiograaf Ingrid Seward. “Dus als ze een verjaardagsportret van hem vrijgeven, gaat dat in tegen alles wat ze in het verleden gezegd hebben.” Begrijpelijk, al hopen we stiekem wel dat we binnenkort een babyfoto van Archie's zusje te zien zullen krijgen.

Bron: Entertainment Daily | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws