De keren dat prinses Charlotte ons deed denken aan een jonge Queen Elizabeth

Deze Windsor-trekjes worden duidelijk van generatie op generatie overgedragen.

De foto die de royal family gisteren deelde ter ere van prinses Charlotte's zesde verjaardag laat zien dat de Windsor-glimlach generatie op generatie doorgegeven wordt.

Elizabeth en Charlotte

Het kiekje van de jarige dochter van Kate en William zorgt voor heel veel eensgezindheid: prinses Charlotte heeft duidelijk de glimlach van haar overgrootoma, Queen Elizabeth.

En het is zeker niet de eerste keer dat Charlotte wordt vergeleken met de Queen toen ze nog een jonge 'prinses Lillibet' was.

Jong en oud

Een video van Royal Insider zet een paar foto's van prinses Charlotte en Queen (toen nog prinses) Elizabeth op jonge leeftijd naast elkaar. Als baby deed de kleine Charlotte ons al erg denken aan haar overgrootmoeder, maar ook nu ze een schoolgaande prinses is zijn de gelijkenissen nog goed te zien. En wat karakter betreft? Charlotte staat bekend als een cheeky en ietwat ondeugende prinses – wat wil je ook met een zesjarige?! – in tegenstelling tot haar overgrootoma, die onder iedere denkbare omstandigheid haar gezicht in de plooi weet te houden. Wel is de dochter van Kate en William al begonnen met paardrijden, iets wat de Queen ook op haar 94e nog doet en waar de meeste Windsors wel voor warmlopen (“Het lijkt me wel leuk om een paard te zijn”, is een gevleugelde uitspraak van Hare Majesteit).

Eerlijk is eerlijk: Liz & Lot lijken op elkaar, maar het zijn geen twee druppels water. Wat wil je ook, met meerdere generaties ertussen? Op het verjaardagskiekje reageren ook genoeg royal fans dat zij Charlotte sprekend op haar vader, prins William, vinden lijken, of dat ze juist een jonge prinses Diana in haar terugzien. De hele Middleton-kant van de familie wordt eigenlijk niet genoemd. Iets wat Kate volgens een vriendin zelf ook opgemerkt zou hebben: “Ze grapt altijd dat Louis de enige is die ook maar een beetje op haar lijkt.”

Social media boycot

Nog even over die verjaardagsfoto van Charlotte: haar moeder Kate heeft hem naar verluidt zelf gemaakt in de achtertuin afgelopen weekend, waarna hij meteen op social media gedeeld kon worden. Precies op tijd voor de deadline dus, want ook de hertogin van Cambridge is een busy mom. De Cambridge's deelden de foto opvallend genoeg niet zelf op Instagram vanwege een 'social media boycot' van de Britse voetbalvereniging, waarbij prins William zich aansloot. De traditionele verjaardagskiek moest daarom door het social media team van de Queen geplaatst worden.

Bron: Royal Insider, Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws