Voormalige chefkok van prinses Diana deelt haar favoriete gerecht

Deze maaltijd zette hij soms meer dan twee keer per week op tafel.

Vier jaar lang was Darren McGrady de persoonlijke chef van prinses Diana. Hij herinnert zich haar favoriete gerecht én hun bijzondere ontmoetingen nog als de dag van gisteren.

Royal chef

Vijftien jaar lang stond McGrady in de paleiskeukens, waarvan vier jaar als de chef van prinses Diana, prins William en prins Harry.

De eerste keer dat de kok en de prinses elkaar ontmoetten, stond McGrady met een mond vol tanden appeltaartjes te maken in de keuken van Balmoral. Ondanks de 'ongemakkelijke eerste ontmoeting' bouwden de twee later een bijzondere band op.

“Als ze alleen was, kwam ze vaak eten in de keuken. Dan kwam ze meestal al iets eerder, omdat ze honger had. Ze bleef dan toekijken hoe ik aan het koken was. Het was altijd heel ontspannen. Op een dag maakte ze zelfs koffie voor me. Zij was een Koninklijke Hoogheid, ik was bij haar in dienst, maar ze deelde veel verhalen.”

Gezonde eetgewoonten

Ook nadat prinses Diana haar boulimia had overwonnen, bleef ze veel waarde hechten aan gezonde maaltijden. “Neem jij alle vetten voor rekening, dan neem ik alle koolhydraten voor rekening in de sportschool”, zei ze tegen haar chef.

“Mijn kookgewoonten veranderden daardoor. Geen volvette room of rijke sauzen. Het ware gezonde gerechten, zoals deze gevulde paprika's, die ze twee à drie keer per week op tafel liet zetten.”

De gevulde paprika's die McGrady in de video maakt zitten dan ook boordevol groenten en zijn helemaal vegetarisch. “De prinses at nauwelijks vlees. Af en toe had ze lam tijdens een dinertje. Ze was ook dol op vis.” Harry en William gingen liever voor kip en roast potatoes.

Gevulde paprika’s

En wat is het geheim achter die gevulde paprika's? “Alles waarvan ze hield zit erin: courgette, champignons en wat rijst om haar door de dag heen te helpen. Er zit ook een beetje mozzarella in en uiteraard Parmezaanse kaas. Het gerecht wordt afgemaakt met een saus van gerookte tomaat en peper.”

“Het is een misverstand dat de prinses niet van eten hield. Dat deed ze wél. Ze overwon haar boulimia en kreeg haar leven weer op de rit. Ze at echt heel gezond, ik denk dat ze al aan juicing deed voordat juicing bestond.”

In de video waarin McGrady de gevulde paprika's nog een keer maakt, denkt hij terug aan betere tijden. “Het bereiden van dit gerecht brengt zoveel mooie herinneringen naar boven. Iedere keer denk ik weer aan de prinses die daar aan tafel zat en me naar mijn dag vroeg. Of aan Harry en William die zich in de keuken verstopten. Het zijn mooie herinneringen.”

Beeld: Brunopress | Video: Delish, Darren McGrady

Laatste nieuws