doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Prins William openhartig over Lady Di's strijd tegen boulimia

De voormalige prinses kampte maar liefst tien jaar lang met een eetprobleem.
Prins William openhartig over Lady Di's strijd tegen boulimia

Dat het leven van Lady Di niet over rozen ging, dat is allang geen goed bewaard geheim meer. Naast de affaire van haar man, de depressie die ze had en het gejaag van de paparazzi, leed ze ook nog eens aan boulimia. Haar oudste zoon prins William laat nu weten hoe hij er tegen aan kijkt.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

In de documentaire ‘Wasting Away: The Truth About Anorexia’ doet de hertog van Cambridge een boekje open over de dagelijkse strijd van zijn moeder, die door Diana zelf ooit werd beschreven als een geheime ziekte. “De geestelijke gezondheid zou net zo serieus moeten worden genomen als de psychische gezondheid”.  

De mentale gezondheid van Diana zou destijds zo erg verslechterd zijn, dat het niet veel scheelde of ze zou de strijd verloren hebben. Ze besloot dan ook om haar ziekte openlijk te bespreken, iets waar haar oudste zoon erg trots op is.

De troonopvolger is door het heftige leven van zijn moeder vastberaden om zijn kinderen met een vrije gedachte op te voeden. “Ik hoop dat mijn kinderen opgroeien in een wereld waar er openlijk gesproken wordt over mentale gezondheidsproblemen”. De documentaire is vanavond om 22:00 uur op de Britse tv-zender Channel 4 te zien.

Lees ook: Prins William had deze grappige bijnaam voor zijn oma

Bron: Huffington post | Beeld: ANP

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws