Dankzij dít bekende liedje leerde Máxima Nederland beter kennen

Muziek is niet alleen iets wat Máxima luistert omdat het haar humeur verbetert.

Koningin Máxima is dol op muziek!

Genres als salsa, tango of rock zijn favoriet bij de koningin die geregeld de heupen losgooit tijdens een concert of fanatiek meezingt met een fijn nummer. Het type muziek hangt geheel af aan haar humeur, zo vertelde ze onlangs in een gesprek met Nikkie de Jager tijdens het Eurovisie Songfestival.

Zo laat Máxima weten dat ze graag naar genres als salsa of tango luistert als ze iets opbeurends wil horen. Heeft ze juist zin in een trip down memory lane? Dan kiest ze voor wat zwaarder geschud. “Dan luister ik naar fantastische muziek zoals rock en pop uit de jaren 80”, liet Máxima weten. Maar muziek is niet alleen iets waar de koningin naar luistert omdat het haar humeur verbetert. Het heeft ook een functie voor haar. Toen de jonge Máxima zich verloofde met kroonprins WA en zich ging vestigen in Nederland, wilde zij dolgraag de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Dit deed ze onder andere door naar Nederlandse muziek te luisteren. “Ik begon met simpele kinderliedjes”, vertelt de koningin. Ze legt uit dat ze in dat soort liedjes steeds meer woorden ging herkennen. “Dat soort muziek herhaalt zich de hele tijd. Daardoor komt het veel makkelijker in je brein”, vertelt ze.

Eén liedje werd vooral veel afgespeeld en beluisterd in Villa Eikenhorst. Bijna dagelijks luisterde de destijds prinses Máxima 15 miljoen mensen van Fluitsma & Van Tijn. De reden? “Het is een lied over Nederlandse mensen en zegt veel over de Nederlandse cultuur,” verklaart Máxima. Opeens krijgt het nummer voor ons nóg meer betekenis.

Bron: RTL Boulevard, NOS | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws