Je eigen paleistuin: hier kun je de mooiste tuinplanten aanschaffen

Tover je tuin om tot een luxeparadijs!

In de zomermaanden kunnen we uren in de tuin doorbrengen en soms begint het dan toch te kriebelen: tijd voor iets anders! Je hele tuinontwerp omgooien is niet nodig als je toe bent aan verandering. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw stukje groen al de allure van een kasteel- of paleistuin geven. Wij delen onze tips en inspiratie!

Groene tuin

Een terras is onmisbaar in je tuintje om zomers lekker lang te tafelen en te genieten van een goed glas wijn. Maar alléén maar tegels in de tuin leggen is wel een beetje zonde. Groen doet je goed en al met een kleine hoeveelheid tuinplantjes kun je je tuin sfeervoller maken. Daarnaast is bezig zijn in de buitenlucht, of je nu groene vingers hebt of niet, ontzettend goed voor je humeur en je gezondheid. Voortaan buiten tafelen met uitzicht op paleiswaardig groen? Neem een voorbeeld aan deze luxe en romantische tuintjes.

Symmetrie

Wil je het gevoel van een Frans château oproepen in je eigen achtertuin? Dan is symmetrie je key word. Kies je favoriete haagplant en snoei erop los. Hierbij kun je natuurlijk voor een vrij eenvoudig patroon gaan, maar snoeien is kunstvorm. Op internet zijn talloze creatieve ideeën te vinden. Wil je het nog een stukje fleuriger maken? Plant dan kleurrijke bloemen tussen de symmetrische patronen.

Rozenpoortjes

Rozen geven meteen een sprookjesachtige touch aan je tuin. Een groot voordeel is dat ze in alle kleuren te vinden zijn en daardoor in iedere tuin passen. Ook kun je de prachtbloemen overal kwijt, of je nu een volledige rozentunnel wilt aanleggen of een klein struikje tegen de muur wilt planten.

Fonteinen

Een fontein mag niet ontbreken in een riante tuin: of je nu gaat voor een strak Frans ontwerp of een romantische Engelse garden. Plant je favoriete tuinplanten rondom de fontein voor wat extra bloemenweelde. Een klassiek standbeeld is natuurlijk een goed alternatief als je het net iets simpeler wilt houden (lees: geen gedoe met waterleidingen!) en een zonnewijzer is dan weer ideaal voor iedereen die beperkte ruimte heeft.

Tuinpoort

Geen ruimte voor een grote vijver, een zwembad in de achtertuin of een perfect symmetrisch stukje groen? Onderschat de kracht van de tuinpoort niet. Je hebt geen ellenlange oprijlaan nodig om de toegang tot je tuin een chic tintje te geven. Statige pilaren en gietijzeren tuinpoorten doen het werk voor je, helemaal in combinatie met een heggetje en een zee van bloemen.

Tuinplantjes kopen

Wat het omtoveren van je tuin nóg makkelijker maakt, is dat je tegenwoordig tuinplantjes van hoge kwaliteit gewoon online kunt kopen. Dan hoef je zelf niet de auto in- en uit te laden of te sjouwen met je nieuwe groene vrienden. Ook is het overzichtelijker om te vinden welke plant precies past bij jouw droomtuin, doordat je bijvoorbeeld makkelijk filtert op zaken als standplaats, onderhoud en gewenste stijl. Binnen een paar dagen geniet je van je verse groen of nieuwe favoriete bloemen. Zo houd je ook meteen meer tijd over voor dat glas wijn op het terras, mét uitzicht op je eigen royally good tuintje.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws