Maakt het leven mooier

Hoe creëer je de ideale speeltuin voor jouw kinderen?

Een kind dat naar buiten rent en met een brede glimlach richting de trampoline loopt, dat is wat iedere ouder graag ziet. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin aangenaam is voor jou én je kinderen? Zo maak je van je tuin een waar speelparadijs voor eindeloos plezier!

Kinderen op trampoline

Een populaire optie tegenwoordig is het installeren van een rechthoekige inground trampoline. Zo’n trampoline biedt kinderen niet alleen eindeloos veel speelplezier, maar integreert ook mooi in je tuin.

Waarom een rechthoekige inground trampoline? 

Een rechthoekige inground trampoline is een uitstekende keuze voor de moderne tuin. Hij ligt vlak met de grond, waardoor hij ook nog eens minder opvalt. Kinderen kunnen hier veilig op springen zonder dat er sprake is van hoge vallen. Dit type trampoline neemt ook minder ruimte in beslag dan een ronde variant, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere speeltoestellen of groen in je tuin.

Maak ruimte voor ontspanning en plezier voor iedereen 

Een tuin moet ook leuk zijn voor jou. Daarom is het belangrijk om plekken te creëren waar jij kunt ontspannen terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Een comfortabele zithoek, misschien onder een pergola of parasol, zorgt ervoor dat jij ook van de tuin kunt genieten.

Zorg ook nog eens voor schaduwrijke plekken waar kinderen op warme dagen kunnen afkoelen. Je wilt immers het liefst dat je kinderen lekker buiten blijven spelen. Hierbij kan het plaatsen van een schaduwdoek of het planten van een boom die voldoende schaduw biedt een simpele oplossing zijn. Daarmee blijft de tuin een prettige plek, zelfs tijdens de heetste zomerdagen.

Veiligheid en speelplezier gaan hand in hand 

Bij het creëren van een speelgedeelte in je tuin, met bijvoorbeeld een schommel en een glijbaan, is veiligheid een topprioriteit. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om te spelen zonder dat kinderen zich kunnen bezeren aan muren, hekken of andere obstakels. Een goede optie voor een zachte ondergrond is gras, rubberen tegels of houtsnippers. Deze materialen bieden een veilige valondergrond.

Niets is zo vervelend als een tuin vol rondslingerend speelgoed. Daarom is het handig om opbergruimte te creëren voor al het buitenspeelgoed. Denk aan een opbergkist of een kleine schuur waar je spullen snel en gemakkelijk opbergt. Zo blijft de tuin netjes en opgeruimd. Ook regelmatig onderhoud van de tuin is belangrijk. Zorg ervoor dat gras goed gemaaid wordt en dat struiken netjes gesnoeid zijn.

Wanneer je kiest voor speeltoestellen, kies dan voor kwaliteit en veiligheid. Bij winkels zoals Trampoline Koning vind je een groot aanbod van betrouwbare trampolines en accessoires die jarenlang meegaan. Dit zorgt ervoor dat je investering zich op lange termijn, in geluksmomenten, terugverdient.

Een speelgedeelte creëren voor je kids hoeft dus niet ingewikkeld te zijn. Door te kiezen voor veilige en kwalitatieve speeltoestellen, en ruimte te maken voor zowel speelplezier als ontspanning, creëer je een tuin waar zowel jij als je kinderen volop van kunnen genieten. Met een goede balans tussen kinderen die spelen en jij die ontspant, wordt je tuin dé plek waar iedereen graag tijd doorbrengt.

Lifestyle
  • Trampoline Koning
  • Adobe Stock