Hertogin Camilla doet niet meer aan outfit-stress

Eén zomerjurk is zo geliefd dat de hertogin van Cornwall hem keer op keer uit de kast haalt.

Hertogin Kate staat er bekend om en koningin Máxima heeft er de laatste tijd ook een handje van: outfit recycling, oftewel twee keer in dezelfde kleding verschijnen. Maar het is hertogin Camilla die deze thrifty trend naar een hoger niveau tilt. Nooit meer keuzestress!

On repeat

Twee keer of vaker hetzelfde dragen, het is ook in koninklijke kringen niets nieuws. Wel houden de royal stylisten dan nauwlettend in de gaten of er wel voldoende tijd tussen de verschillende verschijningen zit, of de japon met een ander ceintuurtje of hoedje net anders kan ogen of dat alle aandacht afgeleid kan worden door een fonkelende tiara.

Hertogin Camilla heeft lak aan het kledingprotocol en pakt het heel anders aan. Haar favoriete zomerjurk van 2021 droeg ze drie keer in drie maanden, een royal record. Hoewel, prins Charles kan er ook wat van.

Dé jurk

Beeld: Brunopress

De jurk in kwestie is een ontwerp van Fiona Claire. De verenprint valt duidelijk in de smaak bij de hertogin van Cornwall, die nu niet meer lang hoeft na te denken over wat ze aantrekt naar haar werkbezoekjes. Ook de schoenen houdt ze iedere keer hetzelfde, al gaf Camilla haar outfit wel één van de keren een chiquer tintje door haar Burberry-jas om te slaan.

Naar verluidt volgt Camilla met haar nieuwe favoriet het voorbeeld van haar echtgenoot, een groot voorstander van duurzame mode (en/of tevens een man die niet van winkelen houdt.) In meerdere interviews heeft prins Charles, die bovendien zijn eigen sustainable herenkledinglijn heeft, verklaard dat hij liever zijn kloffie repareert dan iets nieuws koopt. En hij voegt daad bij woord: tijdens Royal Ascot dit jaar droeg hij bijvoorbeeld een pak waarin hij al sinds 1984 (!) met regelmaat wordt gezien. “Zo lang ik er in pas, en ik draag het maar een paar keer per jaar, in de zomer, blijf ik het dragen. Als ik er niet meer in pas, dan laat ik wel iets nieuws maken. Maar ik weet niet of het dan echt iets anders zou worden, op mijn leeftijd”, vertelde Charles over zijn geliefde driedelig pak in British Vogue.

Met zo'n metgezel ↓ valt 't niemand op als je je jurk een vierde keer aantrekt, Camilla!

Bron: Woman and Home, Town and Country | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws