Déze naam had Kate eigenlijk in gedachten voor prins George

Kun jij het je voorstellen? Dat prins George, geen prins George zou zijn?

Het kiezen van de naam van je baby, het is en blijft lastig.

Een moeilijke taak, al helemaal wanneer de naam van je kind de geschiedenisboeken in gaat. Enter: hertogin Kate. Hoe deed zij dat bij haar kinderen, in het bijzonder die van haar oudste, prins George?

De hertog en hertogin van Cambridge met hun pasgeboren zoon, prins George, en hond Lupo, © BrunoPress

Volgens Vanity Fair hadden de hertog en hertogin van Cambridge verschillende opties open staan toen zij in 2013 hun eerste kindje samen verwachtten. Het geslacht van het kindje was onbekend – Wills wilde dat het een verrassing zou zijn – dus was het stel verplicht om een jongens- en een meisjesnaam in petto te hebben. Beiden met een koninklijk tintje natuurlijk. Kate Middleton werd verliefd op de naam 'Alexander'. Ze vond het gewoon een prachtige naam en had wel iets koninklijks natuurlijk. Gedurende haar zwangerschap had de hertogin het idee dat ze een jongetje in haar buik had zitten.

Toch werd de naam 'George' ingeluid. Dit omdat deze een knipoog is naar de overleden vader van de koningin, Koning George XI en aan het getal na de naam te zien, velen met 'm. Kate kreeg ook (enigszins) haar zin: Alexander werd de tweede naam van haar geboren spruit. Kun jij het je al voorstellen? Dat prins George, prins Alexander zou zijn? Wellicht een optie als Baby Cambridge #4 onderweg is?

Bron: Vanity Fair | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws