Kates tussenjaar: zo bereidde de future Duchess zich voor op haar bestaan als royal

Een tussenjaar als tiener heeft de hertogin ongetwijfeld geholpen haar royal skills te ontwikkelen.

Tegenwoordig is Kate Middleton het toonbeeld van klasse en elegantie. Ze is een bijzonder geliefde royal en niet meer weg te denken uit de spotlights. Hoe zij zo populair werd? Biografe Marcia Moody doet een boekje open over hoe de jeugdige Kate al in 2001 bewees een perfect match te zijn voor een koninklijk bestaan tijdens een expeditie door Chili.

Zware trek

Op vakantie naar Chili: dat klinkt als een verademing, toch? Maar toen de negentienjarige Kate in 2001 haar spullen pakte en op reis ging, verliep het toch anders. Ze trok namelijk drie weken lang met haar expeditiegroepje door Patagonië. Moody schrijft hierover: “Ze tackelden het oversteken van rivieren, beklimmen van bergtoppen, en leren van survivaltechnieken.” Dat is een flink verschil met hoe we Kate tegenwoordig zien, met elegante jurken en een schijnbaar eindeloze collectie fascinators.

Ook de paleiskeuken ontbrak duidelijk tijdens de zware trip: “Het eten was erg basic. Geen vlees, geen zuivel, en weinig vers. Er was veel pap, rijst, en instantmaaltijden waar je alleen heet water bij hoefde te doen”, laat Moody weten.

Koninklijke kwaliteiten

De leider van Kates expeditie, Malcolm Sutherland, liet in gesprek met Moody weten dat Kate tóen al volop royal qualities toonde. “Ze was een stil soort sterk”, omschrijft hij de toen aankomende Hertogin. “Ze probeerde geen bepaalde rol aan te nemen, maar deed gewoon wat er moest gebeuren zonder te klagen. Ze werkte goed samen met anderen, en probeerde nooit de controle over te nemen.” En dat zijn natuurlijk perfecte eigenschappen voor royalty.

Ook kreeg Kate al een voorproefje op alle ontmoetingen die ze tijdens haar bestaan aan de zijde van William nog zou doen met verschillende groepen mensen. “Ze heeft ook drie weken gespendeerd om aan een community project te werken – in haar geval helpen bij de bouw van een brandweerkazerne.” Tijdens die drie weken was één van Kates favoriete activiteiten om met een tolk een nabijgelegen school te bezoeken, omschrijft Sutherland.

En de romance?

Waar voor veel jongeren een gap year ook wel een jaar vol losbandigheid is, gedroeg ook hier Kate zich bijzonder netjes. Een ander expeditielid, Rachel Humphrey, vertelde aan Moody: “Kate was ontzettend aantrekkelijk en erg populair, vooral bij de jongens. Maar ze was altijd erg beheerst en vertoonde onberispelijk gedrag.” Aha, nu snappen we nog meer waarom de royal family direct zo'n fan was van de jonge Kate!

Bron: Express | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws