Huurhuis met privéstrand: hier woonden William en Kate voor het eerst samen

"Dit eiland was ons eerste thuis samen en zal altijd een ontzettend speciale plek voor ons zijn", vertelt prins William over het liefdesnestje.

Voordat ze hun appartement in Kensington Palace betrokken, woonden prins William en hertogin Kate ver van de bewoonde wereld.

Anglesey

De eerste jaren van hun huwelijk, nog voor de kinderen geboren waren, brachten de Cambridge'jes veelal door op het platteland. Destijds noemden ze Anglesey hun thuis, een eiland aan de kust van Wales. Prins William werkte daar voor de Royal Air Force, hertogin Kate oefende alvast met working from home door als websitedesigner, fotografe en relatiebeheerder voor het bedrijf van haar ouders te werken. Een bijzonder gelukkig tijd voor de twee, en met pijn in hun hart namen Will en Kate afscheid van het eiland in 2013.

“Dit eiland was onze eerste thuis samen, en het zal altijd een ontzettend speciale plek voor ons zijn. Catherine en ik kijken ernaar uit om komende jaren steeds weer terug te keren. Ik weet dat ik namens Catherine wel kan zeggen dat ik nooit in mijn leven een plek zo mooi en verwelkomend als Anglesey heb gezien”, liet prins William weten toen ze op het punt stonden om naar Kensington Palace te verhuizen.

De kust van Anglesey. Foto View from the Anglesey Coastal Path door Jeff Buck via Wikimedia Commons onder de licentie CC BY-SA 2.0.

Huurhuisje

Op het eiland huurden de twee een oude boerderij. Een groot contrast met het paleis dat William en Kate daarna zouden bewonen, maar met vier slaapkamers en twee badkamers ruim genoeg voor de Cambridge'jes. Ze huurden het landhuisje voor een vriendenprijs van 870 euro per maand van de lokale adel en goede vrienden, Lord en Lady Meryick.

“Het is een prachtige plek, adembenemend. Het huis heeft toegang tot een privéstrand dat niemand anders kon bereiken. Je kon het water zien vanaf de slaapkamers op de eerste verdieping”, weet een insider te vertellen over het vastgoed. Ook keek het huisje uit over de andere gebouwen van het statige Bordorgan Landgoed. Hello! heeft een foto van het huis weten op te duiken, die je hier kunt bekijken.

Erg geïsoleerd

De afgelegen boerderij gaf de newlyweds de nodige rust en privacy, maar Kate onthulde later dat ze het soms té ver van de bewoonde wereld vond. Bij de opening van een kindercentrum vorig jaar vertelde ze: “We woonden daar toen George nog een heel klein baby'tje was, midden in Anglesey. Het was zo geïsoleerd, zo afgesneden van de wereld, ik had geen familie om me heen, [William] had nachtdiensten. Had ik toen maar zo'n centrum gehad.”

Een local herinnert zich dat Kate op het eiland helemaal geen 'typisch koninklijk' leventje leidde. “Ik had vrienden die aan het huis werkten toen William en Kate daar woonden”, vertelt de Anglesey-bewoner aan E!. “Zij vertelden me hoe aardig Kate was. Iedere ochtend maakte ze een kop thee voor hen, ze had geen personeel. Het was alleen zijzelf die voor het huis zorgde.”

William en Kate op het strand van Anglesey, 2019. Beeld: BrunoPress

Ondanks de soms moeilijke nachten hebben de Cambridge'jes warme herinneringen overgehouden aan het eiland, waar ze inderdaad nog met regelmaat terugkeren voor liefdadigheidswerk binnen de lokale gemeenschap. De stranden waar ze zo dol op zijn maken zichzelf niet schoon, handen uit de mouwen Duchess!

Beeld: BrunoPress.

Bron: Hello!, E! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws