Royaal toetje: dit is het recept van Kate Middletons favoriete dessert

Perfect voor de koude winterdagen!

Altijd al benieuwd geweest van welke toetjes de royals houden? Hoewel Kate Middleton bekend staat om haar healthy lifestyle, is de hertogin ook dol op zoetigheid. Haar favoriete dessert? Sticky toffee pudding, een typisch Brits toetje, en wij hebben het recept!

Favoriete toetje

Kate is dol op een zoete traktatie na het diner en houdt er dan ook van om flink uit te pakken met het toetje. Het favoriete dessert van de hertogin van Cambridge is perfect voor de koude wintermaanden. De zoete pudding wordt geserveerd in de het Old Boot Inn, in het Britse plaatsje Stanford Dingley, waar de hertogin 'm af en toe bestelt.

De chef, Rody Warot, vertelt aan People: “Kate is altijd discreet en heeft onze gerechten altijd zeer vriendelijk gecomplimenteerd… Haar favoriete dessert is de sitcky toffee pudding. Het is heerlijk sponzig”, legt hij uit. Klinkt verrukkelijk!

Queen

Benieuwd naar het toetje en wil jij het nagerecht zelf maken? Chef-kok Darren McGrady – die 15 jaar lang kookte voor The Queen, prins Philip, prinses Diana, en prins William en prins Harry – heeft het recept wel eens in Buckingham Palace geserveerd en voegde daarbij één speciaal ingrediënt toe. Namelijk: toegevoegde chocoladestukjes. Yum!

De chef-kok onthulde verder dat de Queen herself ook fan is van het toetje “De koningin is er dol op, en de rest van de koninklijke familie ook”, verklapt hij. We leggen je stap voor stap uit hoe je het lekkere toetje maakt.

Ingrediënten

  • 170 gram ons medjool dadels, ontpit en elk in ongeveer 8 stukjes gesneden
  • 1 theelepel bicarbonaat soda
  • 285 milliliter kokend water
  • 55 gram boter
  • 170 gram kristalsuiker
  • 1 cup chocoladestukjes
  • 1 ei
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 1 theelepel bakpoeder

Ingrediënten voor de sticky saus

  • 315 gram bruine basterdsuiker
  • 315 gram ongezouten boter
  • ½ cup chocoladestukjes
  • 9 eetlepels volvette slagroom

Zo maak je het:

  1. Bereid de saus door alle ingrediënten in een grote pan te doen. Roer op hoog vuur tot alles is gemengd. Breng het aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes koken.
  2. Giet ongeveer 1 ½ kopje van de saus in een ingevette taartvorm en laat afkoelen. Bewaar de overgebleven saus om later over de pudding te gieten.
  3. Doe de dadels in een kom met het bicarbonaat en het kokende water. Roer tot de soda is opgelost en laat afkoelen. Stap 1 en 2 kunnen het best een dag van tevoren worden gedaan.
  4. Klop de boter en suiker licht en luchtig, voeg het ei en de vanille toe en blijf kloppen. Spatel de bloem en het bakpoeder erdoor, gevolgd door het dadelmengsel en de chocoladestukjes. Schep het mengsel in de vorm bovenop de koude saus.
  5. Stoom de pudding in de bakvorm au bain-marie gedurende ongeveer 1 ½ uur. Verwarm, als de pudding klaar is, de overgebleven saus opnieuw. Keer de pudding om op een warm bord en giet de saus erover.
  6. Serveer met clotted cream, slagroom of ijs. Geniet ervan!

Bron: Hello magazine | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws