Cashen op de kroon: de opmerkelijke bijverdiensten van de royals

Vorstelijk verdienen! Er kan altijd meer bij, vinden deze ondernemende koninklijke schnabbelaars. Ze cashen handig met hun titels, netwerken en gratis goodies.

Vorstelijk verdienen! Er kan altijd meer bij, vinden deze ondernemende koninklijke schnabbelaars. Ze cashen handig met hun titels, netwerken en gratis goodies. En daar is het paleis niet altijd blij mee.

Windsor-melk

De bijverdiensten van Peter Phillips, de zoon van prinses Anne, zijn er een goed voorbeeld van. Peter woont zo goed als gratis in een mooi huis op Gatcombe, het landgoed van zijn moeder, en heeft inkomsten uit de privébezittingen van de Windsors. Daarnaast werkt hij als managing director van Sports & Entertainment Limited, een soort makelaar tussen events en sponsors. Dat is allemaal prima en binnen de regels. Niet zo chic was zijn uitstapje voor een Chinees melkbedrijf waarin hij beweert ‘groot te zijn geworden op melk van de kudde Jersey-koeien van Windsor’. Het bijschrift luidde: ‘Peter Phillips, lid van de Britse Koninklijke Familie’. De commercial is opgenomen in een landhuis met een butler, op de achtergrond is Longleat te zien, een van de mooiste landhuizen van Engeland, dat prima voor een royal residentie door zou kunnen gaan. Peter, gekleed in een chic driedelig pak, kijkt er door het raam, ziet zo een replica van de staatskoets van de Queen aankomen en drinkt er een glaasje melk op. In een toelichting komt ook nog even een fragment van de echte Britse gouden koets voorbij, voor wie nog twijfelde aan de associatie. De Queen was not amused, maar ook niet verbaasd, want Peter had in 2008 ook zijn huwelijk al onchic laten sponsoren door een tijdschrift waarvoor de Windsors onwennig en vooral onwillig hadden geposeerd.

Melk is goed voor de bankrekening

Hilarisch is dat lady Kitty Spencer, het nichtje van prinses Diana, voor een rivaliserende melkproducent werkt en in een grasgroene avondjurk als daywear Satine Jersey-melk aanprijst. Bij een promotiemoment beweerde ze ‘dat de koninklijke familie de dag gewoonlijk begint met een kopje melk of een kopje thee.’ Niet dat ze dat zou weten, want Kitty heeft nog nooit een nacht in Buckingham Palace doorgebracht, maar dit terzijde. De melk zit in een pak met daarop een kopie van een lithografie van koningin Victoria, prins Albert en hun kinderen, om de quasi royal connectie nog wat extra aan te zetten. ‘Kassa Kitty’ zal dan ook niet snel worden uitgenodigd voor een kopje thee met de Queen. Ze valt in het rijtje lady Amelia, prinses Olympia, aartshertogin Eleonora en markiezin Emma: mediagenieke aristopopjes die het meer vanwege hun titels dan door hun looks of expressie tot model schopten. Enerzijds een fijne toelage van thuis, en aan de andere kant lekker op kosten van de zaak de ambassadeur uithangen van luxe labels als Dolce & Gabbana en Bvlgari en op die combinatie ook nog eens stevig cashen. Leuk en lucratief leven!

Gratis eten in ruil voor geld en een beetje kouten over jezelf, het is geen onaardig verdienmodel van prinses Michael van Kent

Dan is wat discreter schnabbelen slimmer. Zo staat prinses Michael van Kent officieus bekend als Rent-a-Royal. Tegen betaling – het mag ook in natura – rukt ze met liefde en plezier uit voor vernissages, openingen en presentaties. Als redelijk succesvol auteur van historische romans mag ze eveneens graag lezingen geven. Daarvoor vraagt ze een bescheiden bedrag, wie ook met haar wil dineren, betaalt wat meer, waaronder de maaltijd. En de prinses heeft een dure smaak: het moet wel een restaurant of cateraar van stand zijn. Dus, gratis eten in ruil voor geld en een beetje kouten over jezelf, het is geen onaardig verdienmodel.

Weten hoe andere royals (tot ongenoegen van het hof) een extra zakcentje verdienen? Het hele artikel lees je in de nieuwste Beau Monde!

Bron: Ella Vermeulen – Beau Monde 16-2021 | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws