Stijlrapport: Amalia van Oranje

De prinses is niet bang om risico's te nemen.

Prinses Amalia is, net als moeder koningin Maxima, steeds meer een stijlicoon aan het worden. Van opvallende kleuren tot klassieke lengtes en een waardige pump waar menig fashionista jaloers op is: de prinses draait haar hand er niet voor om. Hoog tijd dus om de kledingkeuzes van de prinses van Oranje in de spotlight te zetten.

Gevoel voor kleur en details

Amalia laat al een aantal jaar zien dat ze wel degelijk gevoel heeft voor details, kleur en pasvorm. Haar outfits zien er namelijk altijd klassiek, sophisticated en een tikkeltje eigenwijs uit. Ondanks haar Nederlandse roots, is de prinses dan ook niet bang om wat van haar Argentijnse achtergrond te laten zien. Net als koningin Maxima, experimenteert de prinses ook veel met kleding, sieraden en schoenen.

Stijlrapport-Amalia
Portretfoto prinses Amalia, in 2020. Bron: BrunoPress
Stijlrapport-Amalia
Bron: BrunoPress

Een item wat wij veel bij de prinses zien, is de broek met rechte pijp. Het geeft haar een mooi silhouet en door de rechte pijpen lijken haar benen ook nog eens veel langer. Combineer het met een paar hoge hakken, and you’ve got yourself a winner!

Stijlrapport-Amalia
De Koninklijke Familie tijdens Koningsdag 2021. Bron: BrunoPress

Twinning is winning, en koningin Maxima en prinses Amalia pasten perfect bij elkaar qua kleurenplaatje tijdens Koningsdag in 2021.

Stijlrapport-Amalia
Koningin Maxima en prinses Amalia, tijdens Koningsdag 2021. Bron: BrunoPress

Wat we in veel foto’s van de koninklijke familie zien, is dat Amalia zeker niet bang is om kleur te gebruiken. Ze wordt dan ook vaak gespot met een kleurrijke jurk of blazer, zoals bij de zomerfotosessie van 2021. Hier draagt de prinses een rode blazer, en combineert het met een zwart-witte outfit. Een klassiek, maar opvallend ensemble!

Stijlrapport-Amalia
Zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch, in 2021. Bron: BrunoPress
Stijlrapport-Amalia
De Koninklijke familie tijdens Koningsdag, 2020. Bron: BrunoPress

Nu de prinses achttien is, zijn we benieuwd of we nog meer invloeden van haar moeder gaan zien. Koningin Máxima staat er namelijk om bekend om van top tot teen perfect gestyled te zijn, fashionrisico’s te nemen en overal mee weg te komen. In het boek van Claudia de Breij geeft prinses Amalia toe dat ze zelf regelmatig bij haar moeder aanklopt voor advies: “Die heeft er immers verstand van.” In de voetsporen van zo’n modekoningin treden, dat belooft dus nog veel goeds voor de toekomst!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws