Edouard Vermeulen over zijn hechte band met Máxima: ‘We kenden elkaar al voor de verloving’

De couturier van NATAN krijgt heel wat royals over de vloer.

Koningin Máxima, koningin Mathilde, koningin Silvia, de prinsessen, de groothertogin van Luxemburg: allemaal komen ze graag bij couturier Edouard Vermeulen van NATAN over de vloer om hun koninklijke garderobes aan te vullen. En het blijft niet alleen bij kleding passen, vertelt Vermeulen aan De Morgen

Máxima & NATAN

Koningin Máxima is al jarenlang groot liefhebber van het Belgische modehuis. Al voordat ze prinses werd liep ze rond in de creaties van het merk, herinnert Vermeulen zich.

“Máxima woonde vóór haar verloving in Brussel, waar ze stageliep bij een bank”, vertelt hij aan De Morgen. “Op een vernissage liep ik haar tegen het lijf. Ik zag dat ze een jurkje van mij droeg. We raakten met elkaar in gesprek, en zes maanden later bleek ze zich met Willem-Alexander te hebben verloofd.”

Hechte vriendschap

In de meer dan twintig jaar (of in de worden van Vermeulen: 42 collecties!) dat Máxima nu shopt bij NATAN, hebben de koningin en de couturier een goede band opgebouwd. “We vieren weleens een verjaardag samen. Ik ben bij haar familie op vakantie in Griekenland geweest. Koningin Beatrix heeft hier pasbeurten bijgewoond. Ik mag zeggen dat er een hechte vriendschap met de Oranjes is ontstaan.” En niet alleen met de Nederlandse royals: Vermeulen noemt het Belgische hof inmiddels ‘zijn tweede familie.’

Koningin Máxima in NATAN, Prinsjesdag 2021. Beeld: BrunoPress

Mathilde & Máxima

Meerdere koninginnen weten het Brusselse modehuis te vinden, hoe voorkom je een fashionflater en zorg je ervoor dat ze niet in hetzelfde japonnetje verschijnen? Soms gebeurt het wel met koningin Mathilde en koningin Máxima, maar daar ligt de couturier naar eigen zeggen niet wakker van. En waakzaam is hij zeker.

Koningin Máxima en koningin Mathilde in 2015 (beide in NATAN). Beeld: BrunoPress

“Het zijn twee verschillende koninginnen, elk met hun eigen uitstraling”, vertelt Edouard Vermeulen in het interview. “Máxima is een vrouw van het zuiden, Mathilde van het noorden. Hun kleuren zijn anders, hun pasvormen ook. Als het gevaar voor gelijkaardige kleding dreigt, zeg ik dat ook.”

Het hele interview (aanrader!) lees je via de link naar ‘De Morgen’ hierboven. Daarin vertelt Edouard Vermeulen meer over Máxima’s incognitoreisjes naar Brussel, het kleden van de royals en wat elegantie voor hem betekent.

Bron: De Morgen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws