Jong geleerd: Deze bijzondere vaardigheid leert prins George nu al op school

Hij is acht jaar oud, maar heeft deze vaardigheid al goed onder de knie.

De tijd vliegt: prins George, de oudste zoon van prins William en hertogin Kate, is alweer acht jaar oud. Hij gaat al een aantal jaar naar de Thomas’s Battersea School in West-Londen, samen met zijn zusje Charlotte. En het lesprogramma is daar niet mis!

Naar een nieuwe groep

Afgelopen september begon voor veel kinderen een nieuw schooljaar, zo ook voor George en Charlotte. George begon aan year 4 (groep 5), Charlotte aan year 2 (groep 3). Op de website van de Thomas’s Battersea School is te lezen welke vakken de Cambridge-kinderen momenteel volgen, en we mogen hopen dat George en Charlotte gezegend zijn met een talenknobbel: “Op de lagere school krijgen de leerlingen les in taal en cultuur, waarbij ze kennismaken met een breed scala aan talen. Oudere leerlingen krijgen specifieke taallessen gericht op het Frans en/of het Spaans en Klassieke Talen.” Jazeker, prins George buigt zich al over Latijnse teksten!

Frans of Spaans

In 2017, toen prins George nog maar vier jaar oud was, vertelde Kate tijdens een evenement in Gloucestershire dat hij al tot tien kon tellen in het Spaans. Ook vermeldde ze dat ze bezig was om Charlotte, die toen twee jaar was, wat Spaans te leren. Nu blijkt dus dat kinderen van Charlottes leeftijd op de Thomas’s Battersea School al met verschillende talen in aanraking komen en dat kinderen van Georges leeftijd al gericht Frans of Spaans leren. In het geval van George is er voor Spaans gekozen. Het feit dat Spaans een van de meest gesproken talen op aarde is, heeft daar vast aan bijgedragen. Een andere reden is dat de kinderen van William en Kate een Spaanse nanny hebben, Maria Teresa Turrion Borrallo. Zij kan hen goed helpen om de taal snel onder de knie te krijgen.

Allemaal multilingual

Het beheersen van verschillende talen is de Royal Family niet vreemd. Queen Elizabeth heeft Frans leren spreken toen ze jong was en kan nog altijd in die taal converseren. Prins Charles heeft in het openbaar verschillende talen gesproken, waaronder Frans, Welsh en Duits. Ook prins William spreekt meerdere talen. Hij deed iedereen twee jaar geleden nog versteld staan, toen hij bij een evenement in Kensington Palace ineens Swahili sprak.

Kleine broertje

Naast George en Charlotte hebben Kate en William natuurlijk nog een zoon: prins Louis. Hij wordt eind april vier jaar oud en gaat momenteel al een jaar naar Willcocks Nursery School, waar zijn zus ook op heeft gezeten. Vanaf september gaat hij naar de basisschool en zal hij dus ook elke dag naar Thomas’s Battersea School gebracht worden. Hopen dat nanny Maria hem alvast wat Spaans leert!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress, HRH The Duchess of Cambridge

Laatste nieuws