It’s all in the family: prins William vergelijkt zoon George met prins Harry

In zijn oudste zoon ziet William veel van zijn broer terug.

Hoe het inmiddels gaat tussen prins William en prins Harry? De royal broers laten er weinig over los, maar toch onthulde de hertog van Cambridge ooit dat hij dagelijks aan zijn jongere broertje wordt herinnerd.

Net als z’n oom

Nu de band tussen de zonen van Diana op z'n zachtst gezegd nogal koeltjes is, is er weer een oud interview van CNN met prins William opgerakeld, waaruit blijkt dat de hertog van Cambridge thuis dagelijks aan zijn broer moet denken. Dat komt door prins George, die in Williams woorden “best een deugniet is. Dus hij doet me denken aan mijn broer, of aan mezelf toen ik jonger was.” Dat belooft nog wat…

Passie voor dans

Dat de toekomstige koning niet het braafste jongetje van de klas is, blijkt ook wel uit wat andere bekenden over hem zeggen. George's peetmoeder noemt hem “grappig, pittig en brutaal.” Royaltykenner Duncan Lacrombe weet er ook het fijne van: “Hij zit vol kattenkwaad en haalt altijd trucjes en grappen uit met zijn zusje en broertje.” Iets wat dertig jaar geleden óók over Harry werd gezegd.

Maar de 8-jarige prins George heeft ook een heel andere kant: hij volgt iedere week balletlessen op school. “George doet aan dansen en daar is hij dol op. Mijn moeder hield ook van dansen. En als je ergens van houdt, dan moet je dat doen. Laat niemand je iets anders wijsmaken”, vertelt prins William daarover.

Prinses Charlotte

Prins George is bovendien niet de enige grappenmaker thuis: prinses Charlotte houdt zich zeker niet op de achtergrond. Al op de peuterschool werd ze de Warrior Princess genoemd, weet Cambridge-expert Katie Nicholl: “Ze kreeg die bijnaam omdat ze best een tomboy is. Ze klimt graag in bomen, ze is erg avontuurlijk, ze staat bekend om haar pittige persoonlijkheid.” De dochter van Kate en William houdt zich ook niet gedeisd wanneer er pers aanwezig is, ze steekt gerust haar tong uit en vertelt dat ze 'niet welkom zijn' – al zijn er ook momenten waarop de sassy prinses zich het liefst achter de rokken van haar moeder verschuilt. Volgens prins William staat 'Lottie' stevig in haar schoenen: “Als je haar vraagt hoe oud ze is, zegt ze dat ze 16 is. Of ze zegt: 'Nu ben ik zes en doe ik wat ik wil'.”

Prinses Charlotte en prins George. Beeld: BrunoPress.

Bron: Woman & Home, Good to Know | Beeld: BrunoPress, Duchess of Cambridge

Laatste nieuws