Toch (nog) geen kostschool voor prins George

Prins George wordt deze week acht jaar, de leeftijd waarop prins William zijn koffers pakte.

Acht kaarsjes mag de oudste zoon van prins William en hertogin Kate deze week uitblazen. Prins George is nog piepjong, maar moet misschien al snel op eigen benen staan.

Berkshire

Het is een leeftijd die voor prins William veel veranderingen in petto had. Op zijn achtste al moest hij het ouderlijk huis verlaten om naar Ludgroove School te gaan, een prestigieuze kostschool op het platteland van Berkshire.

Eerder klonken de geruchten dat de Cambridge'jes hun oudste zoon ook naar een school buiten Londen willen sturen. George wordt deze week acht jaar en zou dan meteen zijn koffers mogen pakken om na de zomer op een internaat verder te leren. “Nog niets is besloten en misschien besluiten ze om de kinderen op hun huidige school te houden, maar William en Kate hebben onlangs meerdere scholen in Berkshire bezocht”, schrijft The Mirror. Royaltykenners denken echter niet dat hertogin Kate haar oudste zoon al wil laten gaan.

Moderne ouders

Wills en Kate mogen dan wel rondneuzen op scholen buiten de grote stad, maar volgens veel kenners zouden ze prins George dan gewoon heen en weer laten pendelen naar Kensington Palace.

“Ik heb altijd begrepen, zelfs al voor George geboren was, dat William erg graag wilde dat zijn kinderen niet zouden worden weggestuurd naar een kostschool”, zegt koningshuisauteur Duncan Larcombe daarover.

Ook royal insider Ingrid Seward is het daarmee eens. “Kate en William zijn moderne ouders en maken een zorgvuldige afweging wat schoolkeuze betreft. Ik denk dat ze eerst willen zien hoe de karakters van de kinderen zich ontwikkelen en dat meenemen in hun overweging of ze wel of niet gelukkiger zouden zijn uit huis.” Iets wat past bij deze generatie royals. “We zien dat zij tegenwoordig vaak breken met traditie, dus het zou geen grote schok zijn als ze dingen op hun eigen manier doen. Ik denk dat William en Kate redeneren: waarom zouden we iets veranderen als de kinderen gelukkig zijn op hun huidige school.”

Troonopvolger

De kostschool lijkt voorlopig van de baan, al denkt Seward dat het alsnog een goede keuze kan zijn voor de toekomstige troonopvolger. “Als ik Kate was, zou ik me er beter bij voelen als George veilig was weggestopt op een kostschool. Hij zou daar meer vrijheid hebben en erg beschermd worden tegen gevaar van buiten.”

Het zou de royaltykenner niets verbazen als George tóch in de voetsporen van zijn vader treedt en naar Ludgrove gaat. “William vond het daar geweldig, net als zijn broer Harry. Ze zaten daar beide full-time en Diana bezocht hen in het weekend.”

Prins William, prins Harry en prinses Diana bij Ludgrove School. Beeld: Brunopress.

Prins George gaat nu 'gewoon' in Londen naar school, samen met zusje Charlotte. Voor de privéschool, op een halfuurtje rijden van Kensington Palace, moeten zijn ouders jaarlijks meer dan 13.000 euro lesgeld betalen. Het besluit om George nog even thuis te houden is dus niet om kosten en reistijd te besparen…

Bron: Mirror, Marie Claire UK, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws