Dit zijn de bijnamen van prinses Beatrice en dochtertje Sienna

Fergie is dól op bijnamen, en Bea blijkbaar ook.

Bijnamen, de Windsors zijn er dol op. Prinses Beatrice heeft er zelf meerdere, en begint ook al creatief te worden met de naam van haar dochtertje Sienna.

Sarah Ferguson: Queen of nicknames

Prinses Beatrice heeft talloze koosnaampjes gekregen van haar moeder, Sarah Ferguson. De hertogin van York en kinderboekenschrijfster laat haar creativiteit graag de vrije loop, ook als het om de nicknames van haar dochters gaat. Vorig jaar vertelde Fergie daarover in een YouTube-kookvideo, terwijl ze een bijtje boetseerde uit marsepein. De Engelse naam van het insect, bee, deed haar denken aan haar oudste dochter. “Omdat Beatrice door sommige mensen Bea wordt genoemd, maar niet door mij, dit is voor mijn kleine Trixie Bell, mijn Beatrice, mijn Bea, mijn buzzy little bee.” ‘Kleine Trixie Bell’ was op dit moment een 32-jarige aanstaande moeder, maar goed, van zo’n koosnaam kom je natuurlijk nooit af. De bijnaam ‘Trixie Bell’ doet ook een beetje denken aan de naam die Fergie haar dochter eigenlijk had willen geven, Annabelle, maar die afgekeurd werd door de Queen.

Fergies andere dochter, prinses Eugenie, komt er misschien iets beter vanaf. Zij wordt door haar moeder ‘Euge’ en my little magic dust genoemd.

Sienna’s bijnaam

In september 2021 werd prinses Beatrice zelf voor het eerst moeder van dochtertje Sienna Elizabeth. De naam ‘Sienna’ zou al een verwijzing zijn naar de roestbruine kleur van het haar van de kleine meid (en dat van Beatrice én Fergie). Maar in huize York-Mappeli Mozzi wordt er ook al over haar gesproken als ‘mijn kleine rockster’. Dat schrijft de prinses op de bedankkaartjes voor mensen die haar na de geboorte van Sienna een felicitatie hebben gestuurd.

We vermoeden dat het een kwestie van tijd is voordat oma Sarah Ferguson op de proppen komt met bijnamen als Si-Si of Nenna.

Wolfie

De bijnaam van de bonuszoon van prinses Beatrice is in ieder geval al blijven plakken. Uit een eerdere relatie heeft Bea’s echtgenoot Edo Mapelli Mozzi zoontje Christopher Woolf, die ondertussen bekend staat als ‘Wolfie.’ Hij kan het goed vinden met de ‘kleine rockster’, onthulde prinses Beatrice eerder al op Twitter: “Wolfie is de beste grote broer voor Sienna.” Zoet!

Bron: Pure Wow, Good to Know, Cosmopolitan UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws