Dit zijn alle bijnamen die de Britse royals voor elkaar hebben

Van koningin Elizabeth tot baby Archie.

Lees ook

Leden van de koninklijke familie hebben allemaal zo hun eigen titel. Dat betekent echter niet dat ze achter gesloten deuren allerlei bijnamen voor elkaar hebben. En sommige daarvan zijn wel heel bijzonder. Prins Philip noemde koningin Elizabeth vroeger bijvoorbeeld “kool”. Wij zetten alle bijnamen die de Britse royals voor elkaar hebben op een rijtje.

Koningin Elizabeth

Bijnamen: Cabbage (kool), Gan-Gan, Gary

Van alle Britse royals heeft koningin Elizabeth zonder twijfel de meeste bijnamen. De eerste bijnaam komt van haar overleden echtgenoot, prins Philip. Hij noemde zijn vrouw altijd 'cabbage', wat in het Nederlands 'kool' betekent. Dit feitje kwam naar voren in de film The Queen en werd later bevestigd door naasten van de familie.

Achterkleinzoon Prins George noemt Elizabeth altijd 'Gan-Gan'. Dat onthulde Kate Middelton in een interview met ITV. De hertogin vertelde dat haar oudste zoon op tweejarige leeftijd deze bijnaam begon te gebruiken. 'Gary' is dan weer afkomstig van William. Het lijkt erop dat hij moeite had om 'grandma' of 'granny' (beide Engels voor 'oma') uit te spreken. Hij maakte er toen 'gary' van en dat is altijd zo gebleven.

Prins William

Bijnamen: Will, Wombat, Babe

Prins William kreeg de schattige bijnaam 'wombat' al in zijn kindertijd. Die werd hem gegeven door zijn moeder, prinses Diana. In een interview met NBC in 2007 gaf William toe dat de naam hem is bijgebleven. “Ik kom er nu niet meer vanaf”, zei hij. “Het begon toen ik twee was, toen we met onze ouders naar Australië gingen.” De wombat is een dier dat in dat land leeft. William heeft zijn bijnaam aan dat diertje te danken. “Niet omdat ik eruitzie als een wombat, of misschien doe ik dat wel”, grapt hij.

Tegenwoordig noemt vrijwel iedereen hem 'Will', wat simpelweg een afkorting van zijn eigen naam is. En dan is er nog de bijnaam 'Babe', die heeft hij van Kate gekregen.

Prins Harry

Bijnamen: My Love, H, Spike

Bijna ieder stel heeft koosnaampjes voor elkaar. Harry en Meghan zijn daar geen uitzondering op. Na een liefdadigheidsoptreden in Londen in 2018 onthulde de hertogin van Sussex per ongeluk de lieve bijnaam voor haar echtgenoot. Toen ze gingen staan voor een groepsfoto zei ze tegen haar man: “My love, can you see?” Sindsdien weten we dat 'my love' (mijn liefste) de bijnaam is voor Harry.

Het is echter niet de enige bijnaam die ze voor haar man heeft. In een interview met Tom Bradby voor hun documentaire, Harry & Meghan: An African Journey, zei ze: “Ik heb lang tegen hem H. gezegd, zo noem ik hem.” Harry's vrienden noemen hem daarentegen 'Spike'”.

Kate Middelton

Bijnaam: Cath

Kate Middelton houdt er geen bijzondere bijnamen op na. 'Cath' is eigenlijk een afkorting van Catherine, Kate's volledige naam.

Meghan Markle

Bijnamen: Meg, Tungsten

De leuke bijnamen die Meghan voor Harry heeft zijn helaas niet wederzijds. Harry noemt zijn vrouw namelijk 'gewoon' Meg. Logischerwijs een afkorting van Meghan.

Er gaan ook geruchten dat prins Charles een bijnaam heeft voor zijn schoondochter: 'Tungsten'.

Prins Charles en Camilla Parker Bowles

Bijnamen: Fred & Gladys

Prins Charles en zijn vrouw, de hertogin van Cornwall, zouden elkaar 'Fred' en 'Gladys' noemen. Over het hoe en waarom is helaas maar weinig bekend, net als details over het achtergrondverhaal voor deze namen.

Prinses Beatrice

Bijnaam: Beabea

Ter ere van de 31e verjaardag van haar zus deelde prinses Eugenie op Instagram een aantal foto's van hun samen. Daarbij onthulde ze ook haar bijnaam voor Beatrice. “Happy birthday, Beabea”, schreef ze bij de foto. Aha!

Prinses Eugenie

Bijnamen: Euge, Magic Dust

Het lijkt erop dat prinses Eugenie een paar bijnamen heeft, die ze allebei te danken heeft aan haar moeder, Sarah Ferguson. In een recent interview met Town & Country stond de hertogin op een touwschommel waarop een geheime bijnaam voor haar jongste dochter te zien was: 'Euge'.

Later plaatse Ferguson voor de dertigste verjaardag van de prinses een foto van haar dochter en noemde haar: “My little magic dust” (magische stof).

Prins George

Bijnaam: P.G.

De meeste bijnamen van de Britse royals zijn binnen de familie ontstaan. Die van prins George is echter bedacht door zijn klasgenoten. Zij noemden hem 'P.G', een relatief simpele, maar toch leuke, bijnaam.

Prinses Charlotte

Bijnaam: Lottie

'Lottie' is de bijnaam van de 6-jarige prinses Charlotte. Hier zit geen bijzonder verhaal achter, behalve dat het afgeleid is van haar eigen naam. Het koosnaampje heeft ze te danken aan Kate Middleton, die haar altijd zo noemt.

Baby Archie

Bijnamen: Arch, Bubba, Little Pumpkin

De kleine Archie heeft in zijn korte leven al behoorlijk wat bijnamen verzameld. Alle bijnamen heeft hij te danken aan zijn ouders, Harry en Meghan. De eerste bijnaam, 'Arch', onthulde Meghan toen ze haar zoon een boekje voorlas en hem zo noemde.

Toen Archie deelnam aan zijn eerste koninklijke verloving in Kaapstad, hoorden we Markle haar zoon ook 'Bubba' noemen. 'Little pumkin' (kleine pompoen), gebruikte ze tijdens Halloween in 2019. Heel toepasselijk!

Bron: Pure wow | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook