Ex-vriendin springt in de bres voor prins Andrew

Volgens haar staat prins Andrew helemaal niet op de bekende foto met Virginia Giuffre.

Vorig jaar augustus diende Virginia Roberts Giuffre officieel een aanklacht in tegen prins Andrew wegens seksueel misbruik. Belangrijk bewijsmateriaal in deze zaak is natuurlijk dé bekende foto van Virginia Giuffre en de Britse prins. Zelf houdt Andrew al jaren vol dat deze foto bewerkt is, en daarbij krijgt hij nu steun uit een onverwachte hoek. 

Bewerkte foto

Lady Victoria Hervey, de ex-vriendin van prins Andrew, verraste haar Instagram-volgers woensdag met een zeer opvallende foto. Ze plaatste namelijk de beruchte foto van Andrew en Virginia op haar verhaal, maar dan zónder Andrew erop. Hiermee lijkt ze te insinueren dat de foto van Virginia met prins Andrew, die gebruikt wordt als bewijsmateriaal in de zaak tegen de prins, niet echt is.

“Komt deze foto iemand bekend voor?”, schrijft ze bij de zeer dubieuze foto waarop alleen Virginia te zien is. Waar Victoria lijkt te beweren dat dit de originele foto is van het toen 17-jarige meisje, kunnen zelfs wij zien dat deze foto bewerkt is.

Virginia Giuffre
Beeld: Instagram @ladyvictoriahervey

Body double

Om haar punt kracht bij te zetten, deelt Victoria vervolgens de alom bekende foto waarop Andrew samen met Virginia en Ghislaine Maxwell te zien is in het huis van Jeffrey Epstein. “Geloof je nog altijd dat deze foto echt is?”, schrijft de ex-vriendin van Andrew bij de foto. “Wat als ik je vertelde dat een slachtoffer van Epstein mij heeft gezegd dat het hier om een Ierse body double gaat, die er achteraf op is geplakt?”

Victioria beweert dat Virginia de foto samen met Maria Farmer, die de eerste strafklacht bij de politie indiende over Jeffrey Epstein, heeft bewerkt.

Echt of nep?

Ook Andrew zelf houdt al jaren vol dat de foto waar hij met Virginia opstaat nep is. “Je kan niet zien of het een bewerkte foto is, want het beeld dat men gebruikt is een foto van een foto”, liet hij eerder weten in een interview met BBC. “De hand op Virginia’s middel heeft ook een andere kleur dan de rest van mijn huid. Niemand kan bewijzen dat dit echt is”, probeerde hij zichzelf te verdedigen. Intussen is de beruchte foto al langs tal van politie-experts geweest, die laten weten dat ze de echtheid van de foto wel degelijk wetenschappelijk konden vaststellen. Volgens hen gaat het dan ook wel degelijk om een authentieke foto.

Opvallend

Het is op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen dat Victoria in de bres springt voor haar ex-vriend. In een recente documentaire over Jeffrey Epstein en zijn rechterhand Ghislaine Maxwell liet de socialite nog weten dat ‘er nog meer mensen gestraft moeten worden’ en dat ze hoopte dat ‘Ghislaine nog meer namen zou noemen’. Het leek erop dat ze daarmee op Andrew doelde, maar dat blijkt nu toch niet zo te zijn.

Rechtszaak

Virginia heeft Andrew er meerdere keren van beschuldigd haar in 2001, toen ze 17 jaar oud was, drie keer te hebben misbruikt. Afgelopen augustus diende ze officieel een aanklacht in tegen de Britse prins. Andrew zelf blijft ontkennen dat hij hier iets mee te maken heeft gehad. Onlangs liet de rechter in New York weten de rechtszaak niet te verwerpen, wat betekent dat Andrew binnenkort moet voorkomen. Hij zal dan twee dagen lang onder eed ondervraagd worden.

De Queen heeft inmiddels de patronages en militaire titels van haar zoon afgenomen. Als Andrew schuldig wordt bevonden, riskeert hij een monsterboete en zal hij waarschijnlijk zijn hertogdom over York verliezen.

Bron: HLN, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws