Zo zag Patricia Paay er vroeger uit

Ze heeft in de loop van haar carrière veel verschillende looks gehad.

Patricia Paay werd ooit beroemd als zangeres, maar heeft tegenwoordig de status van mediapersoonlijkheid verworven. Door de jaren heen heeft ze veel verschillende kapsels en kledingstijlen gehad. Op Instagram deelt ze in het kader van ‘Throwback Sunday’ regelmatig een kiekje uit de oude doos. Wij zetten er een paar op een rijtje!

Zingen

Patricia verwierf faam in 1967 als zangeres. Ze timmerde al een tijdje aan de weg in de muziekwereld en brak uiteindelijk door met haar derde single, Je bent niet hip. Sindsdien is ze niet meer uit de Nederlandse showbizzwereld verdwenen. Ze mag zichzelf inmiddels zangeres, presentatrice, actrice en professioneel jurylid noemen. Hoewel ze niet meer in de studio staat, zit ze zeker niet stil. In 2020 was ze nog samen met Famke Louise te zien in het programma Ali B op volle toeren, waar ze een jazzversie van Famkes nummer Op me monnie ten gehore bracht. Daarnaast deelt ze op Instagram regelmatig een foto uit haar muziekcarrière. Kijk mee!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patricia Paay (@patricia_paay)

Het prille begin

Patricia werd op 7 april 1949 geboren in Rotterdam. Haar vader was beroepsmuzikant en in haar jeugd werd al snel duidelijk dat zij dat talent heeft geërfd. De foto hierboven, gemaakt in 1953, laat dat goed zien. Patricia schrijft erbij dat ze altijd aandachtig naar haar vaders repetities zat te luisteren en instrumenten magisch vond. Het leidde er ook toe dat ze op jonge leeftijd al met haar vader samen ging optreden. Ze kreeg er zelfs vrij voor van school!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patricia Paay (@patricia_paay)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patricia Paay (@patricia_paay)

Diverse festivals en programma’s

Patricia’s carrière nam een vlucht in de jaren zestig en sindsdien trad ze op bij diverse programma’s en op verschillende festivals. De foto’s hierboven komen uit respectievelijk 1967 (het jaar van haar doorbraak) en 1978. In 1967 trad Patricia op bij het Songfestival van Knokke, wat ook wel het Knokkefestival werd genoemd. Ze was nog maar 19 jaar oud, maar durfde het avontuur aan. Het bleek het begin van een lange carrière te zijn. In 1978 trad Patricia op bij TopPop, waar ze haar single Malibu mocht zingen en promoten. De clip van dat optreden is nog altijd op YouTube te bekijken.

Nog leuker zijn misschien nog wel de foto’s met ‘wilde haren’ uit de jaren tachtig. Bekijk ze op de volgende pagina!

Laatste nieuws