Krijgt prins Louis later deze beruchte titel?

Traditiegetrouw zou dít de toekomstige titel van Louis worden. Maar we kijken niet vreemd op als hij ervoor past...

Nu is hij nog ‘gewoon’ prins Louis van Cambridge, maar volgens royal traditie is er in de toekomst een heel andere titel voor de jongste zoon van prins William en Kate Middleton weggelegd. Al staat hij daar misschien niet om te springen.

Prins Louis

De 3-jarige prins Louis zal zich nog láng geen zorgen maken over koninklijke titels, maar als zoon van de toekomstige koning is het wel iets waar hij later mee te maken krijgt. Traditioneel gezien is er namelijk een aantal speciale titels gereserveerd voor de kinderen van de zittende monarch. De oudste zoon en troonopvolger wordt Prince of Wales, de oudste dochter mag Princess Royal worden en de tweede zoon, die wordt… Duke of York.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Hertog van York

Als tweede zoon van Queen Elizabeth is het nu prins Andrew die de titel ‘hertog van York’ draagt. Door de jarenlange beschuldigingen rondom seksueel misbruik heeft Andrew voor een flinke smet op de York-titel gezorgd. Hoewel de huidige hertog van York een deal met zijn aanklager wist te sluiten en niet terecht hoeft te staan, is de reputatie van prins Andrew voorgoed aangetast. Duke of York is zacht gezegd geen titel die veel mensen nog graag horen vallen. Dus of prins Louis later het hertogdom van York wel op zich wil nemen? Dat moeten we nog maar zien…

Het kan echter nog jaren duren voordat prins Louis voor een dergelijke beslissing komt te staan. Allereerst moet zijn vader William op de troon zitten om deze titel aan zijn zoon uit te kunnen delen – eerst hebben we Charles en Camilla nog. Daarnaast moet de huidige hertog van York, prins Andrew dus, zijn overleden om het hertogdom door te kunnen geven. En als alle Windsors zo oud worden als prins Philip en Queen Elizabeth, dan zijn we alweer tientallen jaren verder voordat prins George de nieuwe prins van Wales is, zusje prinses Charlotte de Princess Royal en prins Louis al dan niet de hertog van York.

De vorige Yorkies

De Duke & Duchess of York met hun dochter prinses Elizabeth in 1926. Beeld: BrunoPress

De vorige royal die de titel ‘hertog van York’ droeg, was de vader van Queen Elizabeth, prins Albert. Hij was de tweede zoon van koning George V. Toch kwam hij op de troon terecht toen zijn oudere broer Edward afstand deed van de kroon om met een gescheiden vrouw te kunnen trouwen.

Volgens het regelboekje had prins Andrew zijn inmiddels beruchte titel aan iemand anders door kunnen geven: een mannelijke nakomeling. Omdat Andrew twee dochters heeft, prinses Beatrice en prinses Eugenie, gaat dit niet gebeuren. En zo kan de titel dus later weer bij prins Louis terechtkomen. Aha!

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws