Prinses Charlene was de koninklijke bruid die letterlijk de broek aanhad

Naast haar traditionele witte trouwjurk was er dit broekpak in 'Charlene-blauw'.

Natuurlijk staat de ivoorkleurige Armani-trouwjurk van prinses Charlene ook elf jaar na de royal wedding van Monaco nog helder op ons netvlies. Maar misschien nog wel beroemder was de andere trouwoutfit van de voormalig zwemkampioene: een bijzonder broekpak van Karl Lagerfeld.

De trouwoutfits van prinses Charlene

Tijdens de kerkelijke bruiloft van prins Albert en Charlene Wittstock ging het er allemaal aardig traditioneel aan toe. De bruidegom keurig in uniform, de bruid in een ivoorwitte Armani-japon waarvoor kosten noch moeite waren gespaard (ter illustratie: het kostte zo’n 2.500 uur om de trouwjurk te maken, omdat er met de hand 40.000 Swarovski-kristallen en 20.000 druppels van parelmoer op genaaid moesten worden).

Beeld: BrunoPress

Maar een dag eerder, op 1 juli 2011, verraste Charlene nog meer met haar outfit voor haar burgerlijk huwelijk. Ze was namelijk een van de weinige (of de enige?) koninklijke bruiden die voor een broek koos tijdens deze gelegenheid – heus niet zo shocking in de 21ste eeuw, maar toch ongekend in koninklijke kringen. Om ’t allemaal wat meer royally approved te maken, waren de broekspijpen zo wijd dat ze tijdens een vluchtige blik ook als een maxi-rok door konden gaan.

Beeld: BrunoPress

De aanstaande prinses droeg een luchtig vallende palazzobroek van chiffon met een nauwsluitend jasje, die ze samen met niemand minder dan Karl Lagerfeld ontworpen had. Daarbij kwam kijken dat haar chique broekpak niet wit was, maar lichtblauw. Naar verluidt is de kleur perfect afgestemd op haar ogen en staat-ie nu ook wel bekend als ‘Charlene-blauw.’

Charlene en Karl

Wat dan weer niet als een verrassing kwam, was dat het Karl Lagerfeld was die de hand mocht leggen aan een van de royal wedding outfits. De wijlen creative director van Chanel is altijd goed bevriend geweest met de Grimaldi’s. Ook maakte prinses Charlene met haar indrukwekkende pak in één outfit duidelijk dat ze een heel eigen stempel op koninklijke stijl wilde drukken. “Ik vond het een leuke afwisseling om voor een broek te gaan in plaats van een rok, aangezien ik een atleet ben en mijn kleding altijd eenvoudig heb gehouden”, legde Charlene eerder uit.

“Ze houdt van kleding met een strakke snit en een vleugje menswear, wat haar juist erg vrouwelijk staat”, vertelde Lagerfeld destijds over de prinses. De ontwerper wilde de mode-lat meteen hoog leggen voor de kersverse prinses van Monaco, herinnert Charlene zich: “Karl nam me mee naar zijn atelier in Parijs. Hij zei: ‘Je zult een stijlicoon worden. Je gaat een nieuwe wind laten waaien en moderne glamour naar Monaco brengen.”

Day to night

Het pak leende zich bovendien uitstekend voor een snelle outfitwissel. ’s Avonds, tijdens een concert in de haven van Monte Carlo, ging het jasje uit en kwam er een met kant versierde strapless top tevoorschijn. Prinses Charlene voegde bovendien een gouden statement ketting toe et voilà, klaar voor het avondfeest.

Bron: Royal Central, The Royal Couturier | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws