Terugblik: Máxima op de bruiloft van prins Albert en prinses Charlene

Drie glamourlooks in Monaco!

Voor iedereen die het wel even heeft gehad met de kerstsfeer: een terugblik naar de zonovergoten royal wedding in Monaco, met een zomerse en zongebruinde Máxima. Eén bruiloft, drie glamlooks!

Terug naar 2011

Een droomjaar voor alle fans van trouwjurken en tiara’s, alweer een decennium geleden. Niet alleen zagen we in april 2011 de royal wedding van prins William en Kate Middleton, in juli datzelfde jaar trouwde prins Albert II van Monaco met Olympisch zwemster Charlene Wittstock. Lucky Willem-Alexander en Máxima, toen nog kroonprins en kroonprinses, mochten bij beide ceremonies aanwezig zijn. We blikken terug op de zomerse Monaco-looks van onze koningin!

Look 1: hotel chic

Beeld: BrunoPress

Grote zonnebril op, financieel krantje onder de arm, weekendtas in de hand: zo reist Máxima in stijl van de een naar de andere koninklijke bruiloft. We zijn benieuwd naar wie er zo vrolijk gezwaaid wordt. De pers of toch de arriverende mede-royals?

Look 2: zomerbruiloft

Beeld: BrunoPress

Veel zonniger wordt het niet dan deze jurk (Oranje boven!), met grote hoed, en voor het idee nog een handschoentje aan. WA’s smetteloze wit draagt natuurlijk bij aan de zomerse sferen.

Beeld: BrunoPress

Die prachtige oorbellen zijn ook tien jaar later nog geliefd bij de Oranjes. Volgens Modekoningin Máxima waren ze een cadeautje van Willem-Alexander aan zijn vrouw. Prinses Amalia droeg ze dit jaar tijdens Koningsdag, maar dan gecombineerd met aquamarijnen van koningin Juliana.

Look 3: cocktailparty

Beeld: BrunoPress

Naast een burgerlijke en een religieuze ceremonie hadden prins Albert en de kersverse prinses Charlene uiteraard ook genoeg glamour op de planning staan. Zoals een cocktailparty in het chique Hermitage Hotel met alle koninklijke gasten. Máxima pakt uit: blote schouder, blote rug, schitterend zilver, roodgelakte tenen, niet zuinig met de eyeliner en een voor Máx ongebruikelijke hairdo.

Bonuslook: Valentino in 2021

Beeld: BrunoPress

De Grimaldi’s organiseerden óók nog een galadiner – een beetje royal wedding is niet compleet zonder – waarvoor prinses Máxima een lichtblauwe Valentino-japon en een tiara met aquamarijnen droeg. Sorry, tiara-liefhebbers, hier maken we jullie blij met een dode mus, want een kiekje van Máxima’s look is niet te vinden in het Beau Monde-archief. Een schrale troost is dat Máxima de lichtblauwe japon ook in 2021 nog een keertje droeg, dus met de foto hierboven kun je je vast iets voorstellen van het diner: de royals tien jaar jonger, dezelfde imposante collier, de haren van de koningin opgestoken en getooid met een bescheiden tiaraatje.

Welke look zou de koningin wat jou betreft nog meer mogen recyclen?

Bron: Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws