Terugblik: Máxima bij de royal wedding van William & Kate

Tien jaar geleden, hoe deden de Nederlandse royals 't ook alweer?

Sprookjesbruiloften zijn schaars: momenteel staat er geen enkele royal wedding op de planning. Tot de volgende generatie prinsen en prinsessen klaarstaat om het jawoord te geven, moeten we het doen met kiekjes uit de oude doos. Dit keer: de Oranjes & andere royals bij het huwelijk van prins William en hertogin Kate.

In april was het tien jaar geleden dat prins William en burgermeisje Kate Middleton naar het altaar schreden. Inmiddels zijn de twee volleerd hertog en hertogin van Cambridge en hoewel de trouwjurk van Kate (en de onvergetelijke bruidsmeisjesjurk van Pippa) nog altijd helder op ons netvlies staan, zijn de beelden van de andere aanwezige royals alweer een beetje weggezakt. Tijd voor een opfrisser!

Roze, roze, roze

Westminster Abbey zat vól met andere royals op de trouwdag van William en Catherine. Of ze nou goed bevriend waren met de Cambridges of vage kennissen van het kersverse koppel, geheel volgens het protocol zaten alle grote koninklijke namen zaten in de kerkbanken. Ook Willem-Alexander en Máxima, destijds nog kroonprins en -prinses, maakten hun opwachting. Onze queen verscheen in een roze kantje dat we Kate ook nog wel zouden zien dragen en sloot daarmee goed aan bij de andere Koninklijke Hoogheden.

Willem-Alexander en Máxima bij de bruiloft van William en Kate. Beeld: BrunoPress.

Ook (destijds prinses) Letizia ging voor een roze japon met geborduurde details. Eerlijk is eerlijk, Felipe en Willem-Alexander matchten met hun uniformen natuurlijk nog veel meer dan hun lieftallige echtgenotes. En die lange handschoen die in Leti's driekwartmouw verdwijnt? We zijn blij dat Máx niet aan die trend meedeed.

Koningin Sofia, Felipe en Letizia bij de bruiloft van William en Kate. Beeld: Brunopress.

Kroonprinses Victoria ging voor zalm & strak én overtroeft de andere royal ladies wat hakhoogte betreft. Prins Daniel kon het 'gewoon' bij een bijpassende stropdas houden in plaats van een borst vol gespeld met insignes. Simple does it.

Kroonprinses Victoria en Daniel Westling bij de bruiloft van William en Kate. Beeld: Brunopress.

Het was voor de Europese royals hét moment om te shinen op de rode loper van Westminster, want die kans krijgen ze niet vaak. Toen prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje stapten, waren de enige aanwezige buitenlandse koninklijke gasten de prins en prinses van Lesotho en de erfprins- en prinses van Oettingen-Oettingen en Oettingen-Spielberg (we verzinnen 't ook niet). Krijgen die ook eens hun momentje, nietwaar?

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws