Cameron Diaz over beauty en ouder worden: ‘Ik was mijn gezicht nooit’

Hoe komt de 49-jarige actrice toch aan die stralende huid?

Cameron Diaz ziet er met haar 49 jaar nog steeds uit om door een ringetje te halen. Wat is haar geheim? In een nieuwe podcast doet de voormalig actrice een boekje open over haar beautyrituelen. 

Hollywood-normen

We begrijpen dat het nogal jaloersmakend klinkt, maar het lijkt er toch echt op dat Cameron Diaz niet veel doet om haar stralende huid intact te houden. In de BBC-podcast Rule Breakers doet de actrice een boekje open over haar schoonheidsgeheimen. Tijdens haar acteercarrière voelde ze zich weleens verstikt door de Hollywood-normen, waar schoonheid boven andere aspecten van iemands karakter stonden. Ze steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat stoppen met acteren een goede keuze was. “Ik ben absoluut het slachtoffer van alle maatschappelijke objectificatie en uitbuiting waaraan vrouwen worden onderworpen”, zegt Cameron in gesprek met podcasthost Michelle Visage.

Voor de spiegel

Cameron vertelt ook dat ze veel tijd voor de spiegel doorbracht, iets dat ze nu als ’toxic’ definieert. “En dan heb je zoiets van: ‘Waarom zit ik hier zo gemeen tegen mezelf te zijn?’ Mijn lichaam is sterk, mijn lichaam is bekwaam”, stelt ze in Rule Breakers. Ze legt uit dat ze zich, nadat ze voorgoed stopte met acteren na haar rol als Miss Hannigan in Annie in 2014, bevrijd voelde. “Het is moeilijk om niet naar jezelf te kijken en jezelf te beoordelen”, aldus Diaz. “De laatste acht jaar, girl. Ik ben net een wild dier, een beest!”

Een miljard producten

Terug naar haar huidige beautyroutine! In de podcast vertelt Cameron dat ze, hoewel ze ‘een miljard producten’ in huis heeft, altijd kiest voor een natural look. In gesprek met Michelle geeft ze zelfs toe dat ze soms dagen haar gezicht niet wast. Say what?! “Ik doe letterlijk niets. Ik hou ervan om nooit mijn gezicht te wassen”, stelt ze. “Twee keer per maand, als ik geluk heb, denk ik: ‘Oh, ik kan dit er wel opsmeren. Eén keer werkt, toch?'” Het is duidelijk dat skincare niet iets is waar Diaz momenteel haar energie in steekt. Desondanks verschijnt ze keer op keer met een stralende huid, dus tja… Het werpt zijn vruchten af!

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws