Dit is waarom de royals groen droegen tijdens de herdenkingsdienst

Groen voerde gisteren de boventoon bij menig royal.

Gisteren kwamen alle royals van over de hele wereld bijeen om wijlen prins Philip te herdenken, bijna een jaar nadat hij op 99-jarige leeftijd overleed. De dresscode was zwart, polkadot… en groen. Menig royal werd namelijk gespot in een groene outfit – en dit had een goede reden!

Groen, groener, groenst

Westminster Abbey was gisteren gevuld met ruim 1.800 royals, en veel royals kozen bewust voor de kleur groen. Met name de senior royals, zoals Queen Elizabeth, prinses Anne en hertogin Camilla kozen voor een donkergroene outfit. Dit was een subtiel eerbetoon aan de overleden hertog van Edinburgh, wiens kleur Edinburgh Green was. Prins Philip droeg op verschillende momenten de donkergroene kleur, en dit was zelfs de kleur van het rijtuig tijdens zijn begrafenis.

Groen-royals
Beeld: BrunoPress

Ook andere royals toonden hun respect voor de overleden prins, zo troffen we onder anderen prinses Beatrix en koningin Letizia van Spanje ook aan in een groene outfit.

Groen-royals
Beeld: BrunoPress
Groen-royals
Beeld: BrunoPress

Daarnaast kan het groene eerbetoon een knipoog zijn naar de langdurige samenwerking met het Rifles Regiment, die te herkennen zijn aan de groene outfit. Philip was van 2007 tot 2020 opperbevelhebber van het regiment, tot hij de rol overdroeg aan schoondochter Camilla.

Groene-royals
Hertogin Camilla met de Bugle-broche. Beeld: BrunoPress

Bugle-broche

De hertogin van Cornwall droeg daarnaast een speciale Bugle-broche, die ze vorig jaar ook droeg op Philips begrafenis. De zilveren Bulge-broche wordt gebruikt als pet-embleem van The Rifles en wordt tegenwoordig door elke Rifleman gedragen. Ook Queen Elizabeth droeg een bijzondere broche: een geelgouden met robijnen en diamanten versierde scarabee-broche. Deze kreeg ze in 1966 van prins Philip cadeau.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws