Charles onthult details over laatste gesprek met Philip

Het gesprek vond plaats op de avond voordat prins Philip zou overlijden…

In de nieuwe documentaire Prince Philip: The Royal Family Remembers is te zien wat waarschijnlijk het laatste gesprek tussen prins Charles en zijn overleden vader Philip is geweest.

Herinneringen aan Philip

In de documentaire komen vrijwel alle leden van het Britse koningshuis aan het woord. Zo delen onder andere Charles, William en Harry herinneringen aan de, op 9 april overleden, prins. De interviews zijn voor en na het overlijden van de hertog van Edinburgh opgenomen.

Typische reactie

In één van de fragmenten is te zien hoe Charles zijn vader op 8 april opbelt. De familie is op dat moment bezig met het plannen met een feestje ter ere van zijn honderdste verjaardag in juni. Als de man van koningin Elizabeth dit nieuws van zijn zoon hoort, reageert hij zoals we van hem gewend zijn.

Ironie

“We hebben het over je verjaardag gehad en of er een receptie komt of niet”, vertelt Charles. De reactie van Philip is achteraf nogal ironisch. “Dan moe tik nog wel in leven zijn hè”, zegt hij koeltjes. Charles ziet er op dat moment de humor wel van in. “Ik wist dat je dat zou zeggen”, reageert hij.

Bron: Page Six | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws