Glamour met een knipoog

Charles en Camilla beginnen aan royal tour in Australië

Koning Charles en koningin Camilla zijn geland in Sydney, waar ze beginnen aan hun negendaagse bezoek aan Australië. Hoewel het weer bij aankomst niet mee zat, kreeg het koningspaar een bijzonder warm welkom met een speciale verrassing.

Charles en Camilla beginnen aan royal tour in Australië

Van vrijdag 18 oktober tot zaterdag 26 oktober zijn Charles en Camilla down under - in Australië en Samoa! Vandaag landden ze op het vliegveld van Sydney, waar zij officieel verwelkomd werden door onder andere premier Anthony Albanese én een superfan van het koningspaar.

Aankomst op het vliegveld

Rond 21:30 lokale tijd stapten de koning en koningin het vliegtuig uit in Sydney, waar een groot welkomstcomité op hen stond te wachten. Ondanks de lange vlucht leek het koningspaar hartstikke goed te pas, en met een grote glimlach schudden ze de handen van alle aanwezigen.

Charles en Camilla stappen uit het vliegtuig (Beeld: NL Beeld)

Naast alle vertegenwoordigers en andere hoge piefen, was er ook een bijzondere gast aanwezig: de 12-jarige Ky uit Adelaide. Dankzij Make a Wish Foundation zag hij zijn allergrootste wens - de koning en koningin ontmoeten - in vervulling gaan. De jongen gaf Camilla een bosje bloemen, dat zij natuurlijk hartelijk in ontvangst nam.

Camilla arriveert in een stijlvolle blauwe jurk (Beeld: NL Beeld)

De koningin droeg een helderblauwe japon van het merk Fiona Clare, die ze combineerde met een bijzondere broche: de Australian Wattle Brooch. Deze broche was oorspronkelijk van wijlen koningin Elizabeth II, die het ooit cadeau kreeg van de Australische inwoners.

Lichtshow

Hoewel het al laat was, stond er voor het slapengaan toch nog een kleine activiteit op de planning. Charles en Camilla namen een kijkje bij het Sydney Opera House, waar een bijzondere lichtshow op geprojecteerd werd. Het Opera House werd verlicht door een fotomontage met kiekjes van eerdere koninklijke bezoeken aan Australië. Een heel spektakel!

Allerlei bijzondere momenten passeerden de revue: van een jonge Prince of Wales die cricket speelt tot aan recentere kiekjes samen met Camilla.

Eerste bezoek als koning en koningin

Vlak voordat het koppel landde in Australië, lieten zij via sociale media al even weten enorm uit te kijken naar het bezoekje. Bij een bijzondere video schreven ze: "Vlak voor ons eerste bezoek aan Australië als koning en koningin, hebben we er enorm veel zin in om terug te keren naar dit prachtige land. We kijken er naar uit om de bijzonder rijke culturen en gemeenschappen te vieren die het land zo speciaal maken. Tot dan!"

De komende dagen staan er verschillende activiteiten op de planning. Charles en Camilla zullen onder andere een bezoek brengen aan het Parliament House in Canberra en aan twee oorlogsmonumenten. Daarnaast staat er voor Charles een ontmoeting met twee professoren op de planning die onderzoek doen naar kanker, en Camilla zal deelnemen aan een gesprek over huiselijk geweld. Op woensdag vertrekt het echtpaar naar Samoa, waar ze hun officiële tour voortzetten.

Maar voor nu: eerst maar eens lekker bijkomen van de lange vlucht!

Royalty
  • Hello! Magazine, Women's Weekly, ABC News
  • NL Beeld