Dit is wat Queen Elizabeth vlak na het overlijden van prins Philip deed

Ze had het nodig om het verdriet te kunnen verwerken.

Op 9 april 2021 overleed prins Philip in zijn slaap, op 99-jarige leeftijd. Zijn dood bracht heel Engeland in rep en roer, maar de schok was het grootst voor Queen Elizabeth. Na een huwelijk van 73 (!) jaar moest ze haar grote liefde gedag zeggen. Een vertrouwelinge van de koningin heeft nu uit de doeken gedaan wat Queen Liz na de uitvaart deed.

Helemaal alleen

De uitvaart van prins Philip vond plaats op 17 april 2021 in de St. George’s Chapel. Queen Elizabeth zat gedurende de hele ceremonie alleen in een kerkbankje, wat een bijzonder treurige foto opleverde. Ze zat alleen uit solidariteit met het Engelse volk. Velen van hen moesten door corona immers eenzaam rouwen om een geliefde, dus besloot de koningin dat ze geen uitzondering wilde zijn.

Veel bij Elizabeth in de buurt

Angela Kelly heeft nu uit de doeken gedaan wat zich na de uitvaart heeft afgespeeld. Kelly is de kledingmaker en een vertrouwelinge van Queen Elizabeth. Ze heeft een boek met memoires over haar werk geschreven: The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe. Dat boek verscheen voor het eerst in 2019, maar is onlangs geüpdatet vanwege het platina jubileum van de Queen.

elizabeth-philip

Elizabeth en Philip tijdens een tuinfeest, 2014. Beeld: BrunoPress

Verslag van de gebeurtenissen

In een nieuw hoofdstuk in haar boek vertelt Kelly over de manier waarop de royals met het overlijden van prins Philip omgingen. Kelly woonde tijdens de pandemie bij Queen Elizabeth in Windsor Castle en doet dus verslag van dingen die ze met eigen ogen heeft gezien.

“Ik hielp haar met haar jas en hoed en er werd geen woord gesproken. De koningin liep daarna naar de zitkamer, deed de deur achter zich dicht en was alleen met haar gedachten”, aldus Kelly. Niet alleen tijdens de uitvaart was Queen Liz dus alleen, ook daarna koos ze als het ware voor een persoonlijke isolatie om haar verdriet te verwerken. Begrijpelijk, na zoveel jaren samen.

Veel pech gehad

Helaas hield ongeluk de koningin daarna nog langer in zijn greep: eind vorig jaar kreeg ze corona en sindsdien gaat haar gezondheid achteruit. In juni staan er allerlei festiviteiten op de planning voor haar platina jubileum. We hopen dat ze daarvan zal kunnen genieten, want dat is haar na alle ellende erg gegund!

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws