De royal familie kan opnames The Crown zomaar stoppen, beweert expert

De royal family heeft dus wel degelijk een vinger in de koninklijke pap.

Dankzij hitserie The Crown krijgen we een exclusief kijkje achter de schermen bij de Britse royal family. Of dit nu de waarheid is of juist dramatischer is gemaakt, het blijkt dat de koninklijke familie zelf geen fan is van de serie. Toch hebben ze wel degelijk een inspraak. Who knew?

The Crown

In The Crown volgen we het wel en wee van de royal family. Met elke nieuwe aflevering of seizoen ontstaan er weer nieuwe discussies, want wat is wel waar en wat juist niet? Hoewel de komende afleveringen nog in behandeling zijn, zijn er nu al claims dat het meer wankelt dan ooit. In de afleveringen wordt er gefocust op het ‘verschrikkelijke jaar’ van Queen Elizabeth II in 1992, en de openbare scheiding en echtscheiding van prins Charles en prinses Diana.

Een gevoelig onderwerp, en dat blijkt ook uit berichten van het koningshuis. Naar zeggen heeft de royal family de macht om opnames te stoppen op locaties waar ze invloed op hebben. En dit hoeft helemaal niet lang te duren, deelt koninklijk auteur Tina Brown, die The Palace Papers heeft geschreven. Volgens haar zijn de royals ‘erg ongelukkig dat dit seizoen vooruitgaat’.

Zo werd er al op Eton College geweigerd om daar te filmen, waar zowel prins William als prins Harry naar school gingen. “Ze hebben hun ongenoegen getoond door heel duidelijk te maken dat ze er niet blij mee zijn”, stelt Tina.

Zesde seizoen

Ondertussen zijn we al bij het zesde en tevens laatste seizoen van The Crown belandt, en is Netflix druk bezig met het zoeken naar nieuwe acteurs. In het laatste seizoen krijgen we namelijk een glimp van prins William, prins Harry en Kate Middleton als tiener – al komt deze meid aardig in de buurt van de duchess.

Volgens een insider heeft Kate er in ieder geval geen moeite mee dat ze in het laatste seizoen van The Crown voorkomt. Tenminste, dat meent de voormalig butler van prins Charles, Grant Harold. “Kate heeft niet veel om zich zorgen over te maken, haar PR en imago is perfect. Er is niets niet perfect aan haar,” legde hij uit aan OK! Magazine. “Uiteindelijk is het allemaal PR. Sommige stukjes zijn historisch en sommige stukjes zijn televisiedrama, het paleis is er altijd op gebrand geweest om mensen eraan te herinneren dat het televisiedrama is.”

Bron: Marie Claire | Beeld: The Crown

Laatste nieuws