Wow: zoveel geld geven we in ons leven uit aan huidverbeteringsproducten

Minder acne, minder roodheid, minder rimpels... We smeren wat af om onze huid te verbeteren. En daar hangt een prijskaartje aan!

Minder acne, minder roodheid, minder rimpels… We smeren wat af om onze huid op allerlei vlakken te verbeteren. En daar hangt een prijskaartje aan! Uit Brits onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw duizenden euro’s uitgeeft aan huidverbeteringsproducten.

Onzuiverheden

Dagen waarop onze huid geteisterd wordt door onzuiverheden? Daar hebben vrouwen er gemiddeld zo’n 84 van per jaar, zo blijkt uit een poll onder 2000 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk. Hieruit bleek dat slechts 35 procent van de vrouwen zich niet stoort aan die zogenoemde bad skin days.

Ook bleek uit het onderzoek van het huidverzorgingsmerk Dermalex dat 47 procent van de vrouwen zich zorgen maakt over hoe hun huid eruitziet. Waar ze zich het meeste druk om maken? Dat zijn rimpels, gezichtshaar en wallen onder de ogen.

Meer dan de helft van de vrouwen gaf tijdens de poll toe dat ze vinden dat hun huid ‘verre van perfect is’. Een nog groter deel, 66 procent, zou willen dat ze een betere huid had.

Huidverbeteringsproducten

Het onderzoek onderstreept dat vrouwen behoorlijk onzeker kunnen zijn over hun huid. Producten kopen die beloven het huidprobleem aan te pakken is dan ook verleidelijk. De vrouwen die meededen aan het onderzoek gaven toe dat ook zij graag skincare in hun winkelmandje gooien. En ze houden de hand niet bepaald op de knip. Zo gaven de vrouwen gemiddeld in hun hele leven 8000 pond (zo’n 9387 euro!) uit aan huidverbeterende verzorgingsproducten.

Het erge? 600 pond (703 euro) aan die producten wordt vervolgens in de prullenbak gegooid omdat vrouwen geen verschil zagen. Or worse: omdat ze de huidproblemen verergerden. Aii…

Veel informatie

Wanneer het op huidverzorging aankomt, heeft een kwart van de vrouwen geen goed idee waar ze moet beginnen. Huidadviseur Radha Parmar snapt wel dat veel vrouwen het niet weten.

“Er is zoveel informatie wanneer het aankomt op de skincare routine van en voor vrouwen, dat kan overweldigend zijn”, geeft de huidadviseur aan in een gesprek met Mirror. Het kan daarom lastig zijn om producten te vinden die wel goed werken voor je huid. “Het helpt niet dat duizenden producten allemaal claimen dat ze hetzelfde doen. Geen wonder dat vrouwen worstelen met het juiste vinden voor hun huid.”

Bron: Marie Claire, Mirror, Independent | Beeld: Sam Manns

Laatste nieuws