De beautyrituelen van Daphne Deckers

'Leco heeft ooit mijn wenkbrauwen geblondeerd – ik leek wel een naakte woelrat.'

Natural beauty en natural blonde Daphne Deckers is deze maand in Beau Monde het model van Leco. Hij ‘gebruikt’ haar om make-uptechnieken en -trends
op te tonen. Maar hoe gaat het als Daphne zelf aan zet is en haar eigen beautyroutines volgt? 

Je look aanpassen op je leeftijd; ja of nee?

“Ja én nee. Als jij je lekker voelt bij je studentenkapsel, houden zo. Maar voor mij voelde het zinvol om per decennium mijn look een beetje aan te passen: je twintigste is tenslotte niet je veertigste, alleen al omdat je oogleden op een andere plek zitten.”

Veel geziene make-upfouten

“Ik weet niet of ‘make-upfouten’ bestaan: ieder heeft z’n eigen stijl, en als jij het mooi vindt, prima. De Instagram make-up vind ik persoonlijk ‘cake-up’: het is zó veel! Mij staat het niet, maar jonge meiden komen ermee weg. Zal wel een generatie- dingetje zijn.”

Ultieme beautytruc

“Niet roken en niet drinken heeft serieus verschil gemaakt voor mijn huid. Dat, en de tinted moisturizer van Perricone MD. Topspul: je hebt er weinig van nodig en je lijkt wel gephotoshopt.”

Beauty blooper

“Leco heeft ooit mijn wenkbrauwen geblondeerd – ik leek wel een naakte woelrat. Hij zei tijdens de shoot dat ’t weer hip is. Dat zal best, maar dit keer zonder mij!”

Mijn make-upcollectie

“Die is niet bijster groot. Ik heb een paar producten die voor mij goed werken; een NARS bronzer en blush bijvoorbeeld. Ik werk graag met de kwasten van mijn vriendin, visagiste Elles Nijkamp. Sinds de shoot met Leco heb ik de donkerpaarse YSL-mascara toegevoegd aan mijn collectie. Nooit geweten hoe mooi dat is met blauwe ogen.”

Mijn beauty-icoon

“Jennifer Aniston. Die frisse huid, dat geweldige haar, dat soepele yoga-lijf. Ik kijk graag naar vrouwen die net als ik 53 zijn – Jennifer dus, Naomi Watts, Helena Christensen. Wat dragen zij, hoe doen ze het? Daar kan ik van leren.”

Alle beautyroutines van Daphne Deckers lees je in de nieuwste Beau Monde, vanaf woensdag 4 mei in de winkels of online verkrijgbaar via tijdschrift.land!

Daarin vertelt de presentatrice meer over haar haar Dolly Dot-fase, haar miskopen en het geheim van haar blonde lokken. Ook geeft Leco Zadelhoff Daphne de mooiste zomerlooks. 

Tekst: Marique de Vries | Foto: Nick van Ormondt | Styling: Patty Zomer, Perla van Munster | Visagie: Leco Zadelhoff

 

Laatste nieuws