Niets zo fijn als net gelakte nagels. Nog geen scheuren of deuken in het zicht, maar wel een lekker kleurtje op je handen. Het verwijderen van nagellak is een wat minder fijn proces, helemaal als blijkt dat je nagels zijn verkleurd. Wat kun je in dat geval doen om van die verkleuring af te komen?
Verhelpen en voorkomen
Hoeveel nagellakremover je ook gebruikt: je nagels zijn verkleurd en daar komt geen verandering in. Herkenbaar? Het is in de meeste gevallen geen reden tot paniek, maar vervelend is het zeker. Hoe kom je daar nou van af en hoe zorg je ervoor dat het in de toekomst niet weer gebeurt? We vertellen je er wat meer over.
Gezondheidsproblemen
In de meeste gevallen is het zo dat je nagels simpelweg vergeeld zijn door de nagellak die je hebt gebruikt. Het pigment uit de nagellak is dan in je nagels getrokken. Het kan echter ook zijn dat er een onderliggend gezondheidsprobleem is waar je geen weet van hebt.
Gele nagels kunnen namelijk ook duiden op een schimmelinfectie of een slechte werking van je lever. Heb je het idee dat je opvallend vaak gele nagels hebt op het moment dat je je nagellak verwijdert? Dan is een bezoekje aan de huisarts geen slecht idee.
Tandpasta en een borsteltje
Wat kun je nou precies doen om van die gele vlekken af te komen? Als je merkt dat je nagels slechts licht verkleurd zijn, biedt een beetje whitening tandpasta in combinatie met een nagelborsteltje de oplossing. Even scrubben en je zult zien dat je nagels weer lichter worden.
Waterstofperoxide
Werkt bovenstaande truc niet, dan kun je aan de gang met een verdunning van waterstofperoxide. Mix drie tot vier eetlepels waterstofperoxide met een half glas warm water in een schaal. Laat je nagels daar twee minuten in weken en scrub ze vervolgens met een zachte, schone tandenborstel. Spoel je handen goed af, smeer er wat lotion op et voilà!
Base coat en kleurenpalet
Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook in het geval van verkleurde nagels. Het gebruik van een base coat doet al veel goeds, omdat dat ervoor zorgt dat er een laagje tussen de nagellak en je nagels komt te liggen. Daarnaast is het belangrijk om altijd te controleren wat er precies in een nagellak zit. Let daarbij ook op het kleurenpalet dat je gebruikt: donkere kleuren zoals paars, blauw, dieprood en zwart zorgen verreweg het vaakst voor verkleuring.
Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock