Hé, daar hebben we de mystery dress van hertogin Kate weer

Het laatste tuinfeest in Buckingham Palace werd met stijl – en bakken regen – afgesloten.

Elk kledingstuk dat Kate Middleton draagt, wordt onder de loep genomen, herleid tot een modemerk en vervolgens binnen luttele uren uitverkocht. Maar waar dit kleedje toch vandaan komt? Niemand die het weet!

Tuurlijk, er zijn grotere mysteries in de wereld, maar dit is dé breinbreker van alle royal fashion fans.

Laatste tuinfeest

Afgelopen woensdag stond alweer de laatste van de drie tuinfeesten bij Buckingham Palace in de agenda. De hertog en hertogin van Cambridge, de Earl en gravin van Wessex, prinses Beatrice en de hertog en hertogin van Gloucester mengden zich in de grote paleistuinen onder de duizenden gelukkige genodigden voor een praatje en een kopje thee.

Een taartje eten met een hertogin of een prinses, met volop uitzicht op Buckingham Palace, is geen informele gelegenheid. Mannen worden dan ook gevraagd jacquet te dragen, vrouwen een japon en een hoed of ander haarstukje. We zien het hieronder bij gravin Sophie, prins Edward, hertogin Kate, prins William, prinses Beatrice, prins Richard en hertogin Birgitte:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Mystery dress

En de jurk die Kate tijdens deze garden party droeg, dát is dus de meest geheimzinnige jurk uit de garderobe van de hertogin. Het is een van de weinige kledingstukken waarvan de maker nooit is achterhaald. Zou Kates styliste, Natasha Archer, hem zelf hebben gemaakt? Het blijft een goed bewaard modegeheim in koninklijke kringen. Eerder droeg de hertogin van Cambridge ‘m in 2019, hier te zien net achter de Queen.

Beeld: BrunoPress

Om aan de dresscode van de tuinfeesten te voldoen, combineerde Kate haar op maat gemaakte jurk met een nieuwe hoed van Philip Treacy, een royal favoriet. Prinses Beatrice koos voor een vrije interpretatie van hoofdstukje en stal de show met een beeldige haarband van Camilla Rose.

Oude bekende

Tijdens dit laatste tuinfeest van het jaar liep hertogin Kate ook nog een oude bekende tegen het lijf: Manfred Goldberg. De Duchess of Cambridge heeft deze 92-jarige Holocaust-overlever meerdere malen eerder gesproken. “Toen ik uw naam op de gastenlijst zag staan, dacht ik ‘ja!’. Ik ben zo blij om u te zien, hoe maakt u het?” aldus een enthousiaste Kate. Ook Manfred was blij de hertogin weer eens te spreken. “Het is me een groot genoegen en een groot voorrecht om u weer te zien.”

Bron: Hello! Magazine, UFO No More, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws