Eurovisie-ster: ‘Kate vertelde dat de familie me supportte tijdens het Songfestival’

Ook de royals genieten van het Songfestival!

Het moet als een bizarre droom geweest zijn voor Britse Eurovisie-inzending Sam Ryder. Het ene moment schrijf je een nummer in je schuurtje, en twee jaar later sta je opeens oog in oog met Kate en Beatrice. Hij vertelt aan People Magazine over zijn ontmoeting met de royals.

Jubilee-optreden

De Eurovisie-kenners onder ons zal het niet ontgaan zijn: na járen hekkensluiters te zijn geweest in de Songfestival-resultaten, wist Sam Ryder dit jaar de UK een tweede plek te bezorgen. Als nationale held kon hij daarom ook niet ontbreken bij de Platinum Party afgelopen weekend. Naast een geweldige performance van zijn hit Space Man met een hoop royals in het publiek, had hij een heel bijzondere ontmoeting behind the scenes.

Bezoekje aan Buckingham

Aan People vertelt de zanger enthousiast over de hele ervaring tijdens het Jubilee-weekend. “Ik was in het paleis voor een interview, dus ik ontmoette veel van de staff die daar werkte. Ze zijn geweldig, zo intens Brits in hun humor. Een beetje van: ‘Welcome to the big house, mate!‘ en zo.”

Maar dan neemt het grappen en grollen met de paleisstaf een bijzondere wending. “Een van hen zei: ‘Heb je ooit een lid van de royal family ontmoet?’, en ik zei ‘nee’, en toen vroegen ze: ‘Wil je daar nu verandering in brengen?'” En zo geschiedde.

Cambridges kijken Eurovisie

Hij omschrijft hoe hij vervolgens een kort gesprek had met niemand minder dan de Duchess herself. “Ik zei ‘hallo’ tegen Kate, en ze vroeg me naar de performance. Ze is heel vriendelijk en vertelde me dat de royal family gedurende het hele Songfestival achter me stond.” Can you imagine? Queen Liz razend wanneer de UK geen douze points ontvangt, Wills en Kate met de kids aan de Eurovisie-karaoke, Charles en Camilla met een bakje popcorn voor de tv…

“Ze was lovely en bemoedigend en supportive. En gewoon zo royaal met haar vriendelijkheid. Ze zei dat ze het heel erg waardeerde hoe het team de Eurovision Journey had aangepakt, en hoeveel dat voor ons allemaal betekende. Wat ik eruit opmaakte is dat de leden van de royal family Eurovisie hadden gekeken en vanuit huis achter mijn nummer stonden.”

kate eurovisie
Stralend en bedazzled verscheen Sam Ryder op het podium. (Beeld: Brunopress)

Gevoel voor humor

Ook deelt Sam dat er met Kate volop valt te lachen. “Ik had mijn performance-outfit aan, en Kate en ik hadden er lol om dat dat er waarschijnlijk iemand met een stofzuiger aan de slag moest om de steentjes van mijn outfit op te zuigen, aangezien die eraf vielen wanneer ik liep.”

Hoe dan ook kan Sam Ryder trots zijn op wat hij heeft neergezet – zowel tijdens het Eurovisie Songfestival, als tijdens de Platinum Party. Wij proberen de mental image van Liz en de Cambridgjes met een set vlaggetjes voor de tv in elk geval nog even vast te houden.

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws