Uit met de pret, Kate is back to business!

Een fashion reset van de Duchess.

Het kan niet altijd feest zijn! Na een vol jubileumweekend is het voor hertogin Kate weer tijd om ‘gewoon’ aan de slag te gaan. De parels en feestjurken worden ingeruild voor een back to business look.

Terug naar de basis

Na vier dagen vol feestelijkheden, kleurrijke jurken, hoeden en fonkelende erfstukken drukt de hertogin van Cambridge weer op de resetknop. Voor haar eerste royal duty na het platinajubileum van de Queen kiest Kate voor een minimalistische, zakelijke look.

Zakelijk in Zara

Hertogin Kate bezocht woensdag een ‘babybank’ in Londen – een soort voedselbank, maar in plaats van boodschappen worden er babybenodigdheden zoals luiers uitgedeeld aan hulpbehoevende gezinnen. Kate, die dól is op baby’s en haar liefdadigheid graag tot de allerjongsten richt, hielp eerder al met het inzamelen van meer dan 10.000 spullen voor babybanken door heel het koninkrijk.

Bij haar bezoek aan Little Village Brent droeg de Duchess een ivoorkleurige blazer van Zara. Het model is in trek bij de royals, want kroonprinses Victoria droeg deze week hetzelfde jasje in het groen tijdens haar tour door Amsterdam.

Kate
8 juni 2022: The Duchess of Cambridge bezoekt een babybank. Beeld: BrunoPress

Ook liefhebber van de blazer? Hij is nog in stock in verschillende kleuren. Voor 50 euro (een schijntje voor royal begrippen) shop je ‘m hier.

La Middleton combineerde de blazer met een eenvoudig, crèmekleurig shirt en een zwarte pantalon met een hoge taille. De wijdvallende pantalon is van Roland Mouret – de designer die ook verantwoordelijk was voor Kates meest recente red carpet look.

It’s all in the details

Een ogenschijnlijk simpele look als deze wordt natuurlijk afgemaakt door de accessoires. Dat Kate moeiteloos de Londense stoeptegels trotseert op haar torenhoge hakken, komt wellicht omdat ze deze pumps van Gianvito Rossi door en door kent. We weten namelijk dat de hertogin dit model in minstens zeven kleuren heeft. Tja, als je eenmaal de ware gevonden hebt…

Beeld: BrunoPress

Voor wat kleur droeg Kate haar ‘gouwe ouwe’ Kiki McDonaugh-oorhangers, al tien jaar geliefd door de hertogin. Wél gloednieuw was de clutch van de Duchess. De handtas van geweven schapenleer komt van Massimo Dutti – een naam die menig royal fashion lover ook vaker voorbij zal hebben zien komen.

Een look die ‘en nu gaan we weer normaal doen’ schreeuwt, maar dan met een snufje chic. Werk ze, Kate!

Bron: Harper’s Bazaar, Page Six, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws